Đukanović sa predstavnicima CRBS: Stvoreni preduslovi za Ugovor o autoputu

Đukanović je istakao da Vlada vjeruje u izvjesnost i uspješnost realizacije projekta
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Kinezi, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Kinezi, Foto: Gov.me
Ažurirano: 16.09.2014. 20:41h

Premijer Milo Đukanović primio je predstavnike kineske kompanije CRBS, izvođača radova na izgradnji dionice autoputa Bar-Boljare, koji su saopštili da su strvoreni svi preduslovi za realizaciju ovog projekta.

“Predstavnici CRBS-a, sa kojima je ranije potpisan Ugovor o izgradnji autoputa informisali su Đukanovića da su stvoreni preduslovi za finalizaciju formalne procedure za skoro potpisivanje Ugovora o finansiranju i početak realizacije ovog značajnog projekta”, saopšteno je CdM-u iz Vlade.

Kako se navodi predstavnici kineske kompanije su iskazali očekivanje da i sa crnogorske strane bude dobijeno zeleno svjetlo kroz parlamentarnu proceduru verifikacije Zakona i Ugovora o autoputu, kako bi radovi mogli da počnu.

“Đukanović je istakao da Vlada vjeruje u izvjesnost i uspješnost realizacije projekta koji će stvoriti prostor za naredne faze ovog i buduće infrastrukturene projekte u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici CRBS-a su posebno istakli spremnost za angažovanje domaće radne snage i potencijala, kao i da tokom trajanja radova organizuju edukaciju studenata za oblast izgradnje puteva.

Bonus video: