Đuranović nije dobila rješenje Jovanića

Privredni sud smatra da je Đuranović opstruirala stečajni postupak i postupala suprotno interesima države
126 pregleda 0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2017. 17:48h

Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Dragana Đurović nije dobila rješenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića o smjeni sa funkcije predsjednice Odbora povjerilaca Rudnika boksita u stečaju, zbog čega, kako je kazala za “Vijesti”, ne može da odgovori na pitanje hoće li se na odluku Jovanića žaliti Apelacionom sudu.

“Rješenje predsjednika Privrednog suda o smjeni sa funkcije predsjednice Odbora povjerilaca Rudnika boksita nijesam zvanično dobila pa ne mogu odgovoriti na postavljena pitanja”, rekla je Jovnaić.

“Vijesti” su je pitale i da li očekuje slične probleme i na funkciji koju obavlja kao predsjednica borda povjerilaca KAP -a i da li u skladu sa odredbama Zakona o stečaju predsjednik suda uopšte može da smijeni predsjednika borda povjerilalaca, budući da ga biraju povjerioci.

Privredni sud razriješio je Đuranović dužnosti člana Odbora povjerilaca Rudnika boksita u stečaju, zbog navodne opstrukcije stečajnog postupka koji se vodi u tom preduzeću, u posljednjoj sedmici oktobra, dakle prije skoro mjesec.

Jovanić je ocjenjujući da je Đuranovićeva postupala suprotno interesima povjerilaca, a time i države koju zastupa.

Ona je navodno spriječila sprovođenje pravosnažne odluke Privrednog suda (i knjiženje imovine) kojom je utvrđeno da su Rudnici boksita u stečaju vlasnici nepokretnosti u Bjeloševini (blizu Nikšića). Predsjednik Privrednog suda je ocijenio da se takvim postupanjem nanosi štetu stečajnoj masi, odnosno svim povjeriocima, pa i onom čije interese zastupa.

Kako saznaju “Vijesti” nezvanično proteklih mjesec dana, od donošenja odluke o razrješenju Đuranović, nije održana nijedna sjednica borda povjerilaca Rudnika boksita u stečaju.

Stečaj u Rudnicima boksita je pokrenut 19. novembra 2013. godine, na zahtjev CKB-a zbog duga od 1,59 miliona eura.

Đuranović je na dužnosti zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države od 2015. godine.

Bonus video: