Džip umjesto otpremnine

Džip procijenjen na 3.550 eura, preuzet za trećinu cijene
199 pregleda 0 komentar(a)
Rašo Čivović, Foto: Privatna arhiva
Rašo Čivović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.12.2017. 19:02h

Džip marke “hover” Samostalnog sindikata Rudnika boksita u stečaju, koji je bio predmet izvršenja pravosnažne presude nikšićkog Osnovnog suda i oduzet bivšem šefu Ratku Raduloviću, preuzeo je od petka u svoje vlasništvo bivši radnik tog preduzeća Rašo Čivović.

Čivović godinama nije mogao da naplati potraživanja od te sindikalne organizacije. Džip je procijenjen na iznos od od 3.550 eura, a Čivović ga je u skladu Zakonom preuzeo za trećinu cijene koja će mu biti odbijena od ukupnog potraživanja.

"Pošto se niko nije prijavio na drugu licitaciju, a početna cijena je bila 3.550 eura i da mi je Zakon o izvršenju dozvoljavao da džip preuzmem za jednu trećinu od procijenjene vrijednosti postao sam vlasnik. Kupoprodajna cijena od 1.183,33 eura će mi se odbiti od potraživanja”, objasnio je “Vijestima” Čivović.

On je dodao da su u cijenu uračunati svi troškovi koje je imao od 2014. godine. Vozilo je prije četiri godine od suda bilo procijenjeno na iznos od čak 13.000 eura.

Bivši sindikalac Rudnika boksita Čivović, već četiri godine je penzioner. Potražuje još 18.000 eura.

"Pošto mene bivši sindikalci Boksita nijesu htjeli ili smjeli da vode kad su išli na kanabe kod izvršne vlasti, čim registrujem džip biću im na raspolaganju da ih vozim makar do specijalnog tužilaštva”, zaključio je Čivović.

Bonus video: