EKIP se odužio Šaleti Đuroviću: Prate ga u novu kancelariju sa slikom od 2.500 eura

Bivši predsjednik Savjeta EKIP-a za prelazak u drugu kancelariju na novo radno mjesto dobio vrijednu sliku
5655 pregleda 14 komentar(a)
Predsjedavao Savjetom 10 godina: Šaleta Đurović, Foto: Savo Prelević
Predsjedavao Savjetom 10 godina: Šaleta Đurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2018. 07:22h

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) odužila se svom bivšem predsjedniku Savjeta Šaleti Đuroviću, koji je poslije dva mandata, u trajanju od po pet godina, prešao u drugu kancelariju, na mjesto člana Savjeta EKIP-a tako što mu je kupila sliku poznatog slikara Fila Filipovića vrijednu 2.500 eura u jednoj podgoričkoj galeriji, saznaju „Vijesti“.

Direktor EKIP-a Darko Grgurović potvrdio je juče „Vijestima“ da je Đuroviću EKIP, poslije 10 godina predsjedavanja Savjetom te institucije, kupio umjetničku sliku Filipovića.

Izvori „Vijesti“ tvrde da je dugogodišnji predsjednik Savjeta Đurović sam birao poklon, ali direktor Grgurović to nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje.

„Običaj je u Agenciji za elektronske komunikacije da kad neko prelazi sa jedne na drugu funkciju ili odlazi sa funkcije da mu se kupi prigodan poklon“, kazao je Grgurović „Vijestima“.

Kako saznaju „Vijesti“ nezvanično u EKIP-u, i drugom bivšem članu Savjeta EKIP-a Aleksandru Mijaču, koji će ubuduće pokrivati savjetničko mjesto u ovoj instituciji za odlazak sa prethodne funkcije kupljen je poklon mnogo manje vrijednosti - parfem i kravata. Parfem i novu kravatu dobiće od EKIP-a i dosadašnji član Savjeta Branko Kovijanić kojeg je Skupština izabrala za predsjednika Savjeta EKIP-a, u narednih pet godina.

Na svečanosti EKIP-a, povodom predstojeće Nove godine, u hotelu „Hilton“, upriličenoj u ponedjeljak veče, nije se pojavio Đurović, ali jesu Kovijanić i Mijač, mada im tom prilikom nijesu uručeni „prigodni pokloni“ zbog prelaska sa jedne na drugu funkciju.

Član Savjeta EKIP-a Zoran Sekulić tvrdi da je zakonodavna vlast prekršila Zakon o elektronskim komunikacijama i najavio je prošle sedmice da će tužiti Skupštinu Crne Gore zbog izbora predsjednika Savjeta EKIP-a Branka Kovijanića i člana Savjeta Šalete Đurovića, budući da su njih dvojica već imali prethodno dva uzastopna mandata u ovoj instituciji.

Budžet za 2019. godinu projektovali na 4,3 miliona

EKIP je nezavisni regulator sa najvećim budžetom među regulatorima. Prema finansijskom planu za narednu godinu, EKIP je projektovao prihode od 4,32 miliona eura, što je 3,51 odsto manje u odnosu na plan prihoda za 2018. godinu. U ukupno planiranim prihodima najveće učešće imaju prihodi po osnovu naknade za vršenje poslova regulacije i nadzora trzišta elektronskih komunikacija. U strukturi planiranih rashoda najveće učešće imaju rashodi za bruto zarade zaposlenih koji čine 41,97 odsto planiranih rashoda.

Bonus video: