Elektroprivreda mijenjala stanove sa Univerzitetom

Neksan, u vlasništvu biznismena Miodraga-Dake Davidovića, je Elektroprivredi ostao dužan 1,46 miliona eura za struju
66 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Davidović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Davidović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.12.2012. 19:35h

Elektroprivreda je, nakon dva neuspješna oglasa za prodaju, na svoje ime uknjižila 15 stanova i poslovni prostor preduzeća Neksan, a zatim je nekoliko stanova mijenjala sa Univerzitetom Crne Gore.

Neksan, u vlasništvu biznismena Miodraga-Dake Davidovića, je Elektroprivredi ostao dužan 1,46 miliona eura za struju koju je potrošila Željezara prošle godine, u periodu kada je Davidović u toj kompaniji organizovao proizvodnju. Davidoviće nekretnine su bile založene kao garant da će struja biti plaćena.

Još nije izvjesno hoće li EPCG te stanove koristiti za svoj kadar ili će donijeti odluku da ih proda, pošto je veća mogućnost da to učini sa stanovima u Podgorici. Radi se o devet stanova od po 145 kvadrata, dva od 80, tri od 75, jedan od 81 kvadratnog metra i poslovni prostor od 197 kvadrata.

EPCG je mijenjala dio stanova sa Univerzitetom Crne Gore za potrebe njihovog kadra, a dobila je stanove iste kvadrature u profesorskoj zgradi u Podgorici, preko puta Delte. Ostalo je još da EPCG utvrdi cijenu koštanja razmijenjenih stanova jer su nepokretnosti u glavnom gradu znatno skuplje nego u gradu pod Trebjesom.

Odluku o prodaji Neksanovih stanova javnim nadmetanjima, koji se nalaze u Ulici Vuka Karadžića u Nikšiću i koji su izgrađeni 2009. godine, donijela je krajem avgusta Komisija za vansudsku prodaju nepokretnosti EPCG.

Procijenjena vrijednost i početna prodajna cijena stambenog prostora u prvom oglasu bila je 807,52 eura po kvadratu, dok je početna cijena poslovnog prostora bila 953,32 eura za kvadrat.

U drugom oglasu, koji je istekao krajem novembra, cijena je bila 726,77 eura po kvadratu, a za poslovni prostor bila je 857.99 eura. U Podgorici je prosječna cijena kvadrata oko 1.100 eura.

Upravni odbor Univerziteta je nedavno odlučio da 15 stanova u zgradi "Unistan 2", preko puta tržnog centra Delta, zamijeni za stanove nikšićke Elektroprivrede. Razliku u cijenama EPCG će nadomjestiti UCG.

Bonus video: