EPCG: Mijović ponovo iskazao neprofesionalni odnos prema kompaniji

"Pozivamo gospodina Mijovića da ponovo pažljivo pogleda sve studije renomiranih svjetskih kuća koje tretiraju opravdanost izgradnje bloka II u svim aspektima", saopšteno je iz EPCG
2 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 17.08.2016. 17:51h

Dejan Mijović je ponovo iskazao neprofesionalni odnos prema EPCG, jer je lično sam isticao da je imao korektnu komunikaciju sa predsjednikom borda, drugim članovima borda i menadžmentom, ali ipak ponovo pokreće teme i traži objašnjenja koja je dobio kako on lično, tako i šira javnost, saopšteno je iz EPCG.

"Gospodin Mijović dobio je više od 1.000 strana dokumenata. Gospodin Mijović je sam priznao da nije stručnjak iz ove oblasti, ali mu to nije smetalo da svoje paušalne ocjene iznosi u javnosti i tako nanosi štetu kako EPCG tako i njenim klijentima, a sve pod velim da je 'možda' riječ o zloupotrebi u izborne svrhe. Zbog toga, da ne bi i dalje bilo dileme i 'možda' izjava, podržavamo u potpunosti poziv koji je gosp. Mijović uputio Specijalnom državnom tužiocu, ali i prema bilo kojoj drugoj insituticiju koju predloži bilo ko, ne samo gospodin Mijović, a koja želi da se uvjeri u ispravnost rada EPCG", nAvodi se u saopštenju kompanije.

Dodaju da Mijović, iako kako sam kaže nije stručnjak u oblasti energetike, ponovo u sumnju dovodi i opravdanost izgradnje drugog bloka termoelektrane Pljevalja.

"Pozivamo gospodina Mijovića da ponovo pažljivo pogleda sve studije renomiranih svjetskih kuća koje tretiraju opravdanost izgradnje bloka II u svim aspektima. A posebno naglašavamo, ponovo, da će se drugi blok raditi po najstrožijim ekološkim standardima Evropske unije. Takođe, posjećamo da je EPCG nedavno sprovela istraživanje među građnima opštine Pljevlja o njihovom mišljenju povodom izgradnje drugog bloka, te da se 2/3 ispitanika izjasnilo da je za izgradnju drugog bloka. No, vjerovatno rezultati istraživanja nekome ne odgovaraju."

Navode i da sa Mijovićem više neće polemisati.

"I sam je istakao da je naišao na dobar prijem, da je imao dobru komunikaciju i saradnju, kako sa odborom direktora tako i menadžmentom, sva dokumenta koja je tražio je i dobio. EPCG je pokazala svoju spremnost za saradnjom, ali gospodin Mijović je svojim neprofesionalnim odnosnom odnosno izjavama u javnosti ostavio sumnju u njegovu dobronamjernost da svoju ulogu opozicionog kontrolora ostvari na pravi način, očigledno u nedostatku činjenica koje bi potkrijepile 'možda' izjave."

Bonus video: