EPCG u utorak potpisuje ugovor sa Njemcima

Konferenciji će prisutvovati ministarka ekonomije Dragica Sekulić, predstavnici opštine Pljevlja i Rudnika uglja
51 pregleda 0 komentar(a)
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.03.2018. 11:04h

Elektroprivreda Crne Gore sjutra u 12 časova u Pljevljima organizuje konferenciju za štampu povodom potpisivanja ugovora sa njemačkom kompanijom Steag Energy Services GmbH o izradi idejnog rješenja ekološke rekonstrukcije TE „Pljevlja“, kao i ugovora o korišćenju sredstava za realizaciju projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ za remedijaciju lokacije Pljevlja, sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

„Nakon sprovedenog postupka javnih nabavki, realizacija Idejnog projekta ekološke rekonstrukcije Termoelektrane „Pljevlja“ povjerena je kompaniji Steag Energy Services GmbH. Idejno rješenje i realizacija projekta radiće se po najnovijim direktivama EU”, saopšteno je iz EPCG.

Na sjutrašnjoj konferenciji će se potpisati i ugovor o korišćenju sredstava za realizaciju projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ za remedijaciju lokacije Pljevlja, između Ministarstva finansija, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Elektroprivrede CG koji je obezbijeđen iz kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Konferenciji će prisutvovati ministarka ekonomije Dragica Sekulić, predstavnici opštine Pljevlja i Rudnika uglja.

Bonus video: