Erste banka snizila kamatne stope i ukinula naknade za stambene kredite

"Ukinuta je naknada za odobrenje koja je do sada iznosila 1 odsto, dok je prepolovljen minimalni procenat učešća sa 20 odsto na 10 odsto"
151 pregleda 7 komentar(a)
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Erste banka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.06.2014. 13:03h

Erste banka saopštila je da je ukinula naknade, snizila kamatne stope i minimalno učešće za stambene kredite na 10 odsto.

"Ukinuta je naknada za odobrenje koja je do sada iznosila 1 odsto, dok je prepolovljen minimalni procenat učešća sa 20 odsto na 10 odsto. Dodatno, nominalne kamatne stope na stambene kredite s učešćem su snižene u odnosu na dosadašnje za 0,21 odsto, a efektivne i više, u zavisnosti od roka otplate", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da uz Erste stambeni kredit sa učešćem, klijenti imaju na raspolaganju i Erste super kombinaciju, koja obuhvata besplatno odobrenje minusa po tekućem računu u visini od najmanje jedne mjesečne zarade, limit na MasterCard kartici takođe u visini od minimum jedne mjesečne zarade, kao i besplatnu instalaciju WEB e-banking servisa.

"Za stambeni kredit sa učešćem, kamatna stopa se kreće u rasponu od 6,99 odsto do 7,39 odsto na godišnjem nivou, nominalno (EKS od 7,22% do 7,65%), u zavisnosti od odabranog procenta učešća. Dosadašnji raspon nominalnih kamatnih stopa iznosio je od 7,2 odsto do 7,5 odsto. Maksimalan iznos stambenog kredita sa učešćem iznosi 400.000 eura, a rok otplate do 360 mjeseci", saopšteno je iz Erste banke.

Bonus video: