Erste banka unaprijedila elektronsko poslovanje: Nova aplikacija za sva plaćanja

Direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci Bojan Burić objasnio je da nove tehnologije otvaraju široko polje da se bude kreativan
265 pregleda 2 komentar(a)
Erste konferencija, Foto: Boris Pejović
Erste konferencija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2017. 19:20h

Erste banka predstavila je juče mBanking aplikaciju za andriod i iPhone pametne telefone sa inovativnom uslugom „Slikaj i plati“.

Usluga „Slikaj i plati“ omogućava građanima plaćanje računa fotografisanjem dijela računa i uz samo par dodira ekrana, aplikacija obradi fotografisani dio računa i platni nalog se automatski popunjava, a zatim korisnici potvrde iznos i transakciju.

Tom uslugom, kako je saopšteno juče na konferenciji za novinare, moguće je platiti račune za telefon, komunalije, struju... Aplikacija je besplatna za sve korisnike Erste NetBankinga, a dostupna je na Google Playu i App Storeu.

Novi klijenti uslugu mBankinga ugovaraju u paketu sa NetBankingom po cijeni od dva eura mjesečno. Provizije za transakcije Erste mBankingom i NetBankingom u domaćem platnom prometu su znatno niže u odnosu na one koje se plaćaju na blagajni i do 50 odsto.

Direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci Bojan Burić objasnio je da nove tehnologije otvaraju široko polje da se bude kreativan, te da banka pokušava da ih iskoristi kako bi pojednostavili finansijske usluge i napravili ih još pristupačnijim.

Bonus video: