Evropski sud za ljudska prava: Crna Gora povrijedila prava KIPS-a

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić, saopštila je da je sud u Strazburu u izreci presude podnosiocima predstavke dosudio zajednički iznos od 7.500 eura na ime materijalne štete za troškove postupka
427 pregleda 2 komentar(a)
Kips, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kips, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.06.2018. 15:43h

Evropski sud za ljudska prava donio je presudu prema kojoj je Crna Gora povrijedila prava kompanije KIPS i pozvao strane u postupku da ga obavijeste da li je postignu dogovor oko naknade materijalne štete.

Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić, saopštila je da je sud u Strazburu u izreci presude podnosiocima predstavke dosudio zajednički iznos od 7.500 eura na ime materijalne štete za troškove postupka.

Prema njenim riječima, drugom podnosiocu predstavke vlasniku KIPS-a, Ristu Drekalovića, na ime nematerijalne štete sud je dodijelio iznos od 1.500 eura.

“Evropski sud nije odlučivao o osnovanosti zahtjeva KIPS-a za naknadu materijalne štete, od oko 30,76 miliona eura, niti je prihvatio isti kao osnovan, već je iskoristi svoje pravo da u skladu sa članom 44 stav 2 Konvencije pozove strane u postupku da u određenom roku obavijeste taj Sud da li je između njih postignuta neka vrsta dogovora”, kazala je Pavličić.

Kako je objasnila, s obzirom da je presuda danas objavljena, i da je riječ o činjenično i pravno složenom predmetu javnost će blagovremeno biti upoznata o svim pitanjima od značaja nakon detaljne analize stanovišta Evropskog suda koja su iskazana u navedenoj presudi i drugih relevantnih okolnosti.

Bonus video: