FEP prodaju za 1,4 miliona

Početna cijena niža za pola miliona eura u odnosu na raniji oglas
109 pregleda 0 komentar(a)
FEP, Foto: Svetlana Mandić
FEP, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.01.2017. 19:44h

Stečajna uprava Fabrike elektroda Piva ( FEP ) iz Plužina raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, deveti po redu, po početnoj cijeni od nešto preko 1,4 miliona eura, što je za pola miliona niže u odnosu na prethodni oglas.

Na prodaju su ponuđene nepokretnosti u Plužinama koje čine šume, kamenjar, pašnjak i objekti po ukupnoj cijeni od 472 hiljade eura. Prodaju se i pokretnosti koje čine osnovna sredstva, inventar, hemikalije i gotovi proizvodi u proizvodnom kompleksu kompanije, ukupne vrijednosti 946,7 hiljada eura.

Prodaja će se obaviti javnim prikupljanjem ponuda koje se Privrednom sudu dostave do najkasnije do 9. februara, dok će otvaranje ponuda biti obavljeno dan kasnije. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača stečajni upravnik će donijeti sedam dana od javnog otvaranja ponuda.

Stečaj u FEP -u uveden je krajem februara 2015. godine na zahtjev Poreske uprave (PU) zbog duga od skoro milion eura. Proizvodnja je prekinuta u maju 2014. godine kada je fabrika, zbog neplaćenih računa, ostala i bez struje. FEP sa gubitkom posluje od 2008. godine. Investiciono razvojni fond (IRF) vlasnik je 42 odsto akcija FEP -a.

Bonus video: