Firma Blaža Đukanovića dobila posao

Postupak je obustavljen jer je žalilac Elko DOO Podgorica, čija ponuda je odbijena kao neispravna, odustao od žalbe. Čitav posao je vrijedan nešto manje od 55 hiljada eura
268 pregleda 20 komentar(a)
Blažo Đukanović (Novina), Foto: Savo Prelević
Blažo Đukanović (Novina), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2016. 19:08h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki obustavila je žalbeni postupak protiv odluke Ministarstva ekonomije da na tenderu za instalaciju solarnih sistema za proizvodnju struje na katunima kao najpovoljniju izabere ponudu firme BB solar, u suvlasništvu premijerovog sina Blaža Đukanovića.

Postupak je obustavljen jer je žalilac Elko DOO Podgorica, čija ponuda je odbijena kao neispravna, odustao od žalbe. Čitav posao je vrijedan nešto manje od 55 hiljada eura.

Ministarstvo ekonomije, na čijem je čelu ministar Vladimir Kavarić, donijelo je 26. februara rješenje kojim je, kao najpovoljnija, izabrana ponuda BB Solara, nakon čega se preduzeće Elko žalilo.

Prethodno je Komisija usvojila žalbu BB Solara i poništila prvobitnu odluku Ministarstva ekonomije da se zbog, navodno, nijedne ispravne ponuda, prekine postupak ove javne nabavke.

Ministarstvo ekonomije je odluku o obustavljanju tendera donijelo 14. decembra. Nakon žalbe BB Solara, Komisija je poništila odluku Ministarstva i utvrdila da je naručilac prilikom ocjene ispravnosti ponude žalioca nepotpuno i nepravilno utvrdio činjenično stanje u pogledu svojeručnog potpisivanja dokumenta Tehnički opis ponuđenog sistema od ovlašćenog lica žalioca, kao i u pogledu podataka za ponuđene štedne sijalice u tehničkom opisu ponuđenog sistema i da je nakon toga i pogrešno primijenio materijalno pravo.

Zbog toga je predmet vraćen na ponovni postupak i odlučivanje, tokom kojeg je Kavarićev resor utvrdio da je ponuda firme mlađeg Đukanovića, bila ispravna.

Bonus video: