Funkcionerki DPS-a izmiče direktorsko mjesto u Luci Bar

Odbor barske kompanije nije želio da podrži imenovanje Klikovac bez konkursa
9829 pregleda 4 komentar(a)
Doveo Klikovac u Luku Bar: Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Doveo Klikovac u Luku Bar: Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović

Odbor direktora Luke Bar nije htio da podrži imenovanje funkcionerke Demokratske partije socijalista Violete Klikovac za direktorku Sektora za lučke i transportne poslove barske kompanije, bez prethodno Statutom predviđene procedure i objavljivanja javnog oglasa o njenom zapošljavanju, saznaju „Vijesti“.

Klikovac je prije par mjeseci u Luku Bar doveo njen partijski kolega iz Podgorice i izvršni direktor barske kompanije Vladan Vučelić i protekla dva mjeseca obavljala je funkciju vršioca dužnosti ovog važnog sektora u preduzeću.

Tu direktorsku funkciju pokrivao je inženjer Obrad Pajović, a voljom menadžmenta preuzela je funkcionerka DPS-a koja je bila direktorica podgoričkog preduzeća Putevi.

Klikovac je, prema nezvaničnim izvorima, nekoliko sedmica „na ledu“ u barskoj kompaniji, jer Bord nije dozvolio zapošljavanje bez zakonske procedure i izbor direktora sektora.

Prema nezvaničnim informacijama, Klikovac će vjerovatno napustiti barsku kompaniju.

Ona juče nije imala vremena za telefonski razgovor sa novinarom da se izjasni o informacijama.

Električno vozilo kroz projekat EU

Luka Bar je nabavila električno vozilo Nissan Leaf za promovisanje i testiranje elektromobilnosti. To je urađeno u okviru projekta EnerNETMob, koji se finansira od Interreg Mediteranskog programa transnacionalne saradnje.

“U projektu učestvuje 15 partnera iz 12 zemalja Mediterana. Ukupan budžet iznosi 5.742.802 eura koji kofinansira Evropska unija u iznosu od 85 odsto, dok je budžet Luke Bar 127.737 eura”, saopšteno je iz barske firme.

EnerNETMob projekat ima za cilj da izradi, testira i poboljša „Planove održive elektromobilnosti“ u skladu sa zajedničkim standardima i politikom smanjenja emisija CO2.

Bonus video: