GA: Ukloniti sve automate za klađenje po odluci Ustavnog suda

"Apelujemo na nadležne organe da reaguju što hitnije po Odluci Ustavnog suda i uklone sve aparate za klađenje iz ugostiteljskih objekata, kako bi poštovanjem zakona i njegovim sprovođenjem uticali na problem zavisnosti koji je u Crnoj Gori sve razvijeniji, kazala je koordinatorka medijskog programa Građanske alijanse Kristina Ćetković
265 pregleda 17 komentar(a)
kvote, klađenje, Foto: Shutterstock.com
kvote, klađenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.04.2017. 09:34h

Građanska alijansa poziva odgovorne inspekcijske organe da odmah i bezuslovno sprovedu Odluku Ustavnog suda koji je ukinuo odredbu da se kladioničke igre mogu priređivati "i u ugostiteljskim objektima".

„Odluka Ustavnog suda Crne Gore kojom se ukida odredba člana 6. Stav 3. Pravilnika o prostornim i tehničkim uslovima za priređivanje kladioničkih igara („Službeni list Republike Crne Gore“, broj 10/05. i „Službeni list Republike Crne Gore“, broj 17/13 i 50/16), u dijelu koji glasi: „i u ugostiteljskim objektima“ i prestaje da važi danom objavljivanja ove Odluke“, koja je objavljena u „Službenom listu Republike Crne Gore“ u broju 24 od 10. aprila tekuće godine. Stoga, apelujemo na nadležne organe da reaguju što hitnije po Odluci Ustavnog suda i uklone sve aparate za klađenje iz ugostiteljskih objekata, kako bi poštovanjem zakona i njegovim sprovođenjem uticali na problem zavisnosti koji je u Crnoj Gori sve razvijeniji, posebno među mladima", kazala je koordinatorka medijskog programa Građanske alijanse Kristina Ćetković.

Bonus video: