Gdje je isparilo 105 hiljada eura?

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću ranije je odbilo krivičnu prijavu grupe bivših radnika Željezare koji su teretili bivšeg blagajnika zbog 105 hiljada eura za zajedničku radničku kasu
6584 pregleda 0 komentar(a)
Spovedite istragu: Bivši radnici Željezare, Foto: Luka Zeković
Spovedite istragu: Bivši radnici Željezare, Foto: Luka Zeković

Predstavnik sedam bivših radnika nikšićke Željezare Saša Vujović podnio je juče vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću pritužbu na rješenje Specijalnog tužilaštva, kojim je odbačena krivična prijava protiv Steva Šekarića, rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, tužilaca Željka Pejovića i Sofije Lukovac, kao i sudije Osnovnog suda u Nikšiću Ivana Kadića.

“Nikšićko tužilaštvo je napravilo krivično djelo i prikrivali su počinioce krađe 105 hiljada eura koje smo ranije izdvajali za zajedničku kasu. Ova institucija ne radi svoj posao”, tvrdi Vujović, koji je sa kolegom Željkom Kaljevićem to saopštio novinarima, nakon što je VDT-u dostavio pritužbu na rješenje specijalne tužiteljke Lidije Mitrović.

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću ranije je odbilo krivičnu prijavu grupe bivših radnika Željezare koji su teretili bivšeg blagajnika zbog 105 hiljada eura za zajedničku radničku kasu.

“Postupajući tužilac prijavljene nije ni saslušao..., organi državnog tužilaštva obavezni su da istinito i potpuno utvrde sve činjenice koje su od važnosti za donošenje zakonite odluke, što u konkretnom slučaju nije učinjeno”, naveo je Vujović, između ostalog, u pritužbi.

On je zatražio od VDT-a da ovu pritužbu uvaži i obaveže niže tužilaštvo “da provede detaljnu i sveobuhvatnu istragu” prema krivičnoj prijavi.

Bivši radnici nikšićke Željezare koji su pred sudovima potraživali novac zarađen provlačenjem kablova u tom preduzeću, prije uvođenja stečaja, kao i otuđen novac koji su godinama izdvajali u kasu uzajamne pomoći, izgubili su sve sudske sporove, zbog čega im se mjesečno odbijaju od primanja sudski troškovi.

Bonus video: