Glavni grad raspisao tender za pijacu u Maslinama

Izgradnja pijace, koja je ranije ocijenjena kao višemilionska investicija, je najavljivana i u Programu uređenja prostora Gavnog grada za 2017. godinu
232 pregleda 0 komentar(a)
Masline, Foto: Luka Zeković
Masline, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2018. 10:40h

Glavni grad je raspisao javni poziv za prikupljanje ponuda za zajedničko ulaganje u izgradnju pijace u Maslinama.

Tržnica je planirana u zahvatu DUP-a „Prvoborac“ - izmjene i dopune, po sistemu „ključ u ruke“.

Izgradnja pijace, koja je ranije ocijenjena kao višemilionska investicija, je najavljivana i u Programu uređenja prostora Gavnog grada za 2017. godinu.

Programom za 2018. godinu predviđeno je da mještani Maslina i Tuzi dobiju nove pijace čija će izgradnja, kako je navedeno u dokumentu, koštati šest miliona eura.

Iz PG biroa je saopšteno da Glavni grad ulaže građevinsko zemljište, površine 2.616 metara kvadratnih, procijenjene vrijednosti 241 euro po kvadratu i procijenjenu vrijednost naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u iznosu od oko 145.000 eura.

Zemljište je označeno urbanističkom parcelom broj 29-2, Blok 29, koju čine katastarska parcela broj 1397/5 površine 2.386 metara kvadratnih iz lista nepokretnosti broj 5446 KO Podgorica II i katastarsku parcelu broj 1226/7 površine 230 metara kvadratnih, iz lista nepokretnosti broj 603 KO Podgorica II.

“Privatni partner ulaže sredstva za finansiranje projekta, izradu tehničke dokumentacije sa revizijom, građenje cjelokupnog objekta centralne djelatnosti-tržnice, opremanje dijela objekta koji će pripasti Glavnom gradu, po sistemu „ključ u ruke“, u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima i projektnim zadatkom, koji su sastavni dio tenderske dokumentacije”, saopšteno je iz PG biroa. Iz PG biroa je saopštneo da je maksimalni rok za realizaciju svih aktivnosti na projektu je 18 mjeseci od dana zaključenja ugovora.

Ponude se predaju do dana 20. juna do 12 sati, neposrednom predajom na arhivi Glavnog grada, u Njegoševoj ulici broj 13.

Javno otvaranje ponuda biće održano 20. juna u 12.30, u prostorijama Glavnog grada.

Bonus video: