Gospić: Savin kuk će raditi tokom naredne zimske sezone

Ni nakon tri mjeseca od potpisivanja ugovora novac nije prispio na račun prodavca
120 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2013. 13:41h

Skijalište Savin kuk, radiće tokom naredne zimske sezone, kazao je Čedo Gospić, stečajni upravnik u Ski centru "Durmitor", ne želeći da detaljnjije objašnjava takvu tvrdnju.

Najveće durmitorsko skijalište, po svemu sudeći, i narednu zimsku sezonu dočekaće sa istim kapacitetima, za još jednu godinu amortizovanijim, jednostavno u stanju na koje su stizale brojne kritike korisnika infrastrukture i terena. Kraj je septembra i malo je vjerovatno da će se u narednom periodu dogoditi bilo kakve tehničke promjene koje bi ga činile modernijim i savremenijim.

Od 27. juna ove godine skijalište je prešlo u ruke Investiciono razvojnog fonda. To je epilog šesog po redu oglasa za prodaju ovog dijela stečajne mase nekadašnjeg regionalnog turističkog giganta. Sa više od četiri miliona, koliko je iznosila početna cijena na prvom oglasu, tokom niz narednih oglašavanja procijenjena vrijednost je opadala, da bi u šestom pokušaju prešao u ruke države za 1,5 miliona eura.

Komleks koji čine 2.135 metara uspinjača, četiri ski lifta ukupne dužine oko 2.100 metara, dva restorana, preko 21.000 kvadrata zemljišta i drugi prateći sadržaji.

Ni nakon tri mjeseca od potpisivanja ugovora novac nije prispio na račun prodavca. To nam je potvrdio i stečajni upravnik Ski centra "Durmitor" Čedo Gospić.

Čedo Gospić; Foto: Obrad Pješivac

Kako će funkcionisati i ko će gazdovati skijalištem ostaje da se vidi. Nakon što je pravosnažnom sudskom odlukom, prošle godine, skijalište oduzeto firmi "Grbović kompani" i vraćeno matičnoj firmi, njegovo funkcionisanje prošle zimske sezone povjereno je firmi "MB turist", žabljačkog hotelijera Vukomira Marjanovića.

Pod njegovim rukovodstvom funkcionisala je i tokom ljetnje sezone a ugovoreni rok ističe završetkom ovog mjeseca.

Galerija

Bonus video: