Građanski front opet tražio odgovor od Ustavnog suda

U Ustavnom sudu odgovorili su im da ne zavisi sve od njih, već da presudne korake ipak, treba da naprave Vlada i Skupština
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2012. 10:23h

Tridesetak aktivista Građanskog fronta, zatražilo je od Ustavnog suda da im odgovori kada će se izjasniti o ustavnosti Zakona o taksama, odnosno, kada će na dnevnom redu sjednice suda biti inicijativa koju je potpisalo 30 hiljada građana.

Prema riječima Vuka Maraša, u Ustavnom sudu je rečeno da se na ovome još radi.

"Ne želimo da slušamo više izgovore tipa "sudskog poslovnika" ili da odgovor suda još nije stigao. Ovu inicijativu su, sem građana, potpisali i poslanici i samim tim skratili pravni postupak. Da imamo sud, u jednoj nezavisnoj državi, koji radi svoj posao kako treba, mi bismo danas imali odluku kojom bi Zakon o taksama bio ukinut, i ne bi svakodnevno morali da dolazimo ispred ovog suda i vršili pritisak ne bi li se sjetili da odluče u korist građana", kazao je Maraš okupljenima.

Kako je saopštio, MANS-u se javio veliki broj nezadovoljnih građana, "što znaju i sudije jer je i njima skinut euro, i ne želimo da čujemo izgovore".

Građanski font poziva građane da danas, sjutra, svakog dana, dolaze sa svojim računima u toku radnog vremena Ustavnog suda da ih pitaju kad će da spriječe pljačku građana.

"Oni trenutno nemaju važnijih poslova nego da razmotre tu građansku inicijativu i to je njihov primaran posao", kazao je Maraš.

Osim građana, inicijativu za ukidanje Zakona ''euro po euro'', potpisalo je i više od 30 poslanika.

U Ustavnom sudu odgovorili su im da ne zavisi sve od njih, već da presudne korake ipak, treba da naprave Vlada i Skupština, javlja TV Vijesti.

Taksa od jednog eura na SIM karticu, električno brojilo i kablovski priključak, počela je da se obračunava u subotu, a na naplatu će stići na avgustovskim računima.

Građanski front će se i sjutra u 10 časova okupiti ispred Ustavnog suda.

Bonus video: