Heta uzima mašine Lipova

"Vijesti" nezvanično saznaju da je kredit u Hipo banci povučen još 2006. godine, a mašine i oprema fabrike vode založene su, prema podacima iz registra, početkom 2010. Bankari su tada vrijednost založenih mašina procijenili na 4,26 miliona eura, pokazuju podaci iz Registra zaloga
105 pregleda 11 komentar(a)
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Fabrika vode Lipovo, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 11.05.2016. 20:01h

Finansijska institucija Heta koja je naslijedila potraživanja austrijske Hipo Alpe Adria banke, pokrenula je u Privrednom sudu proceduru za preuzimanje založenih mašina u Fabrici vode Lipovo, zbog kredita od preko tri miliona eura, koji nijesu vratile kompanije iz Atlas grupacije Duška Kneževića.

Kolašinsku fabriku kontrolišu Kneževićeve firme sa partnerima iz inostranstva.

Jučerašnje ispitno ročište izvršna sutkinja Nataša Sekulić odgodila je kako bi po službenoj dužnosti pribavila spise iz Registra zaloga.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je kredit u Hipo banci povučen još 2006. godine, a mašine i oprema fabrike vode založene su, prema podacima iz registra, početkom 2010. Bankari su tada vrijednost založenih mašina procijenili na 4,26 miliona eura, pokazuju podaci iz Registra zaloga.

"Vijesti" su krajem aprila objavile da će Inspekcija rada privremeno vjerovatno zabraniti rad fabrici koja proizvodi vodu Akva Monta ako radnicima ne budu isplaćene zaostale za- rade sa pripadajućim doprinosima. Radnici nijesu primili zarade od juna prošle godine, a doprinosi im nijesu uplaćivani od juna 2013. godine.

Bonus video: