Hotel Regent u Porto Montenegru zaposliće oko 170 radnika

Daćemo šansu i mlađima, sa manje iskustva, odnosno onima u kojima vidimo potencijal, te za njih organizovati obuke, rekao je Poš
444 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2014. 14:21h

Hotel “Regent Porto Montenegro” koji će biti otvoren na ljeto u istoimenoj tivatskoj marini imaće 160 do 170 zaposlenih, a tendecija menadžmenta kompanije “Regent Porto Montenegro Hotels & Resorts” (RPMHR) je da regrutuju ljude iz Tivta i čitave Crne Gore, “a koji imaju iskustvo u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, po mogućnosti u hotelskim i ugostiteljskim objektima sa visokim standardima”.

To je saopšteno juče na sastanku menadžmenta RPMHR sa predstavnika Centra za obrazovanje i trening u Tivtu ZOPT, Biroa rada u Tivtu i kompanije “Adriatic Marinas”, a na kojem su, kako je saopšteno iz Porto Montenegra “definisane smjernice o mogućnostima pri zapošljavanju u ovoj globalnoj hotelijerskoj grupi, ali i obavljeni prvi intervjui sa potencijalnim kandidatima, polaznicima ZOPT-a”.

“Daćemo šansu i mlađima, sa manje iskustva, odnosno onima u kojima vidimo potencijal, te za njih organizovati obuke, kako bi stekli znanja i vještine koje odgovaraju elitnom hotelskom objektu kakav je naš.” - naglasio je generalni direktor hotela Regent Porto Montenegro Mihael Poš.

Direktorica ZOPT-a Milena Ćipranić kazala je da su polaznici ZOPT-a, njih petnaestoro u segmentu turizma i ugostiteljstva. lica koja se nalaze na listi Zavoda za zapošljavanje.

Sa sastanka (Foto: Porto Montenegro)

“Oni su u našem centru stekli teorijska i praktična znanja i vještine u ovom domenu, te vjerujemo da imaju potencijal da budu dio tima turističkih jedinica visoke kategorije.”- smatra Ćipranić dok je šef Biroa rada Tivat Goran Malović istakao je da je stopa nezaposlenosti u tom gradu 13%, te da je od ukupnog broja nezaposlenih 27% ljudi mlađih od 30 godina.

“Od ovog broja 22% ima visoku stučnu spremu i potencijal da uz stručno usavršavanje i intenzivan rad odgovore visokim standardima elitne hotelske industrije koja će biti sve prisutnija u Boki Kotorskoj.”- istakao je Malović.

PR mendžer Porto Montenegra Danilo Kalezić naglasio je da više od 80% zaposlenih dolazi upravo iz Crne Gore, te da je izuzetno veliki procentat zaposlenih iz Tivta.

“S obzirom na to da smo partneri sa hotelom Regent na velikom projektu kakav je marina i naselje Porto Montenegro, tendencija nam je da zapošljavamo lokalne ljude, stručnjake u svojim oblastima.”- naglasio je Kalezić ističući da oglašavanjem u medijima i na svom sajtu kompanija “Adriatic Marinas” i hotel Regent Porto Montenegro “svake sedmice ažuriraju podatke u vezi sa slobodnim radnim mjestima.”

Galerija

Bonus video: