I ako uđe u EU Crna Gora neće uvesti vize za turiste iz Rusije

Backović je rekao da je više od 120.000 Rusa posjetilo Crnu Goru u 2010. a očekuje da će se u ovoj godini taj broj značajno povećati.
51 pregleda 0 komentar(a)
sezona turisti, Foto: Arhiva "Vijesti"
sezona turisti, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.05.2011. 19:27h

Bez obzira na ulazak Crne Gore u Evropsku uniju, Rusi će moći da ulaze u zemlju bez vize i narednih šest do osam godina, rekao je ambasador Crne Gore u Rusiji Slobodan Backović.

"U narednih šest do osam godina ne možete očekivati uvođenje šengen viza u Crnoj Gori. Do tada mislim da će Rusija riješiti svoje odnose viza sa EU", rekao je Backović, a prenosi agencija "RIA Novosti".

Ambasador je rekao da je više od 120.000 Rusa posjetilo Crnu Goru u 2010. a očekuje da će se u ovoj godini taj broj značajno povećati.

"Zemlju je posjetilo 1,2 miliona turista. Turizam je donio budžetu 630 miliona eura, a u 2011. očekujemo rast broja turista za tri odsto, a rast prihoda od turizma do pet odsto", rekao je Backović.

On smatra da će se u 2011. godini povećati broj turista iz Rusije koji će doći u Crnu Goru.

"Tokom prva četiri mjeseca, prema podacima turoperatera, protok avio putnika je uvećan za 28 odsto. Na ovo je naravno uticala situacija na sjeveru Afrike i činjenica da su mnogi Rusi kupili imovinu u Crnoj Gori. Ko ima kuću ili stan, neće dozvoliti da budu prazni godinu dana", rekao je Backović.

Bonus video: