I Damjanović bio protiv Stankovića

GO SNP-a u nedjelju veče odlučio je da podrži izbor Stankovića koji je u utorak, izabran na funkciju VDT-a glasovima te partije, DPS-a, SDP-a, Bošnjačke stranke i Hrvatske građanske inicijative
110 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Damjanović (Novina)
Aleksandar Damjanović (Novina)
Ažurirano: 09.10.2014. 19:58h

Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović potvrdio je da se na sjednici Glavnog odbora zalagao da poslanici te stranke ne podrže izbor Ivice Stankovića za funkciju vrhovnog državnog tužioca (VDT).

Damjanović je “Vijestima” kazao da je jedini, koji je diskutovao na GO, bio protiv podrške Stankovića, ali da je ubjedljiva većina bila za podršku tom kandidatu, što je za njega mjerodavno.

“To nije nikakva tajna. Saopštio sam i razloge na sjednici GO jer sam od onih koji su glasali protiv (podrške Stankoviću) dini diskutovao. Ubjedljiva većina je odlučila da se da podrška i to je za mene jedino mjerodavno”, rekao je Damjanović. Šef SNP-a Srđa Milić je saopštio da je 13 članova GO bilo protiv izbora Stankovića.

GO SNP-a u nedjelju veče odlučio je da podrži izbor Stankovića koji je u utorak, izabran na funkciju VDT-a glasovima te partije, DPS-a, SDP-a, Bošnjačke stranke i Hrvatske građanske inicijative.

Nosilac liste SNP-a na lokalnim izborima Aleksa Bečić, koji je zasada jedini najavio kandidaturu za predsjednika SNP-a na Kongresu, kazao je ranije da je na GO SNP bio protiv podrške Stankoviću. On je kazao da je u skladu sa ličnim uvjerenjima glasao protiv podrške Stankoviću.

Bonus video: