Indijski milijarder Sajan Đindal ulazi u KAP

Đindal je indijski milijarder, koji je u toj zemlji vlasnik jedne od najvećih kompanija za proizvodnju čelika, a posluje i u drugim zemljama, u SAD, Čileu, Africi
70 pregleda 0 komentar(a)
sajan đindal, Foto: Vikas Khot
sajan đindal, Foto: Vikas Khot
Ažurirano: 04.10.2011. 08:07h

Manjinski akcionari Kombinata aluminijuma iz Hrvatske, prodali su u ponedjeljak na berzi oko 5,37 odsto akcija Kombinata aluminijuma (KAP) za nešto više od 2,1 milion eura grčkom biznismenu Petrosu Statisu.

Statis, kako “Vijesti” saznaju, mjesecima posredstvom privatne kompanije Adcapital Montenegro kupuje akcije za indijskog milijardera Sajana Đindala (Sajjan Jindal).

“Vijestima” je i iz Vlade potvrđeno da se Đindal već mjesecima interesuje za KAP. Mediji su u nekoliko navrata izvještavali o potencijalnim indijskim investitorima koji žele da uđu u KAP, i u tom kontekstu pominjali kompaniju Vedanta, koja nema veze sa ovim poslom.

Đindal je indijski milijarder, koji je u toj zemlji vlasnik jedne od najvećih kompanija za proizvodnju čelika, a posluje i u drugim zemljama, u SAD, Čileu, Africi... Prema informacijama “Vijesti”, u Crnu Goru planira da uđe sa svojom kompanijom JSW, ali će konretnije informacije o planovima biti poznate narednih mjeseci.

Petros Statis, koji je prijatelj sa Đindalom, do sada je kupio ukupno 14,6 odsto KAP-a za ukupno 5,4 miliona eura i uveliko počeo pregovore sa CEAC Holdings limitedom Olega Deripaske o ulaska u KAP, budući da ruska kompanija izgleda više ne želi ni centa da uloži u KAP.

Statis je desna ruka Viktora Restisa, grčkog biznismena, koji u Crnoj Gori, između ostalog, investira u Sveti Stefan.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: