Ivici Stankoviću podnijeta pritužba na rješenje SDT o dokapitalizaciji EPCG

Joksimović i Kampe zamolili Vrhovnog tužioca da ih primi na kratak razgovor, od svega pet minuta, kako bi mu objasnili opravdanost obraćanja i pritužbe
935 pregleda 0 komentar(a)
EPCG (arhiva), Foto: Ivan Petrušić
EPCG (arhiva), Foto: Ivan Petrušić

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR) Momo Joksimović i počasni predsjednik te stranke Marko Kampe podnijeli su Vrhovnom državnom tužiocu (VDT), Ivici Stankoviću, pritužbu radi preispitivanja rješenja Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koji je odbacio njihovu krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Vlade Mila Đukanovića, bivšeg potpredsjednika Vujice Lazovića, i drugih N.N. lica, u vezi postupka dokapitalizacije Elektroprivrede Crne Gore 2009. godine.

U jesen 2009. EPCG je dokapitralizovala tek formirana italijanska kompanija A2A, koja je prije nešto manje od dvije godine napustila rukovodeće funkcije u elektroenergertskoj kompaniji.

SDT je utvrdilo da ne postoje sumnje „da su prijavljeni izvršili krivično djelo za koje se prijavljuju, niti neko drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima, po službenoj dužnosti“.

„G. Stankoviću, nijesmo iznenađeni, ni razočarani pristrasnim, neprofesionalnim, diskriminatrorskim, neprimjerenim radom SDT, pa čak i kriminalnim radnjama, kod toliko činjenica i dokaza, koji su više nego jasni i pravniku i laiku, a posebno studentima prve godine studija prava.Nijesu tačne tvrdnje DPS-a, pa ni Vlade Crne Gore, da su doveli kvalitetnog strateškog partnera u EPCG, čiji je udio prodat za 450 miliona eura.To ne samo da nije istina, već je i cinizam i vrijeđa zdrav razum građana Crne Gore , a posebno nas penzionera i invalida , socijalno ugroženih i više od 200.000 gladnih građana, koji jedva preživljavaju i sastavljaju kraj sa krajem“, istakli su između ostalog u pritužbi Joksimović i Kampe.

Traže samo pet minuta razgovora sa VDT-om

Joksimović i Kampe, na kraju pritužbe, zamolili su Stankovića da ih primi na kratak razgovor, od svega pet minuta, kako bi mu objasnili opravdanost obraćanja i pritužbe.

“G. Stankoviću, ova pitanja interesuju svekoliku crnogorsku javnost, da snagom autoriteta i funkcije koju obavljate, zatražite od g-dina B.Šundića da se održi na RTV CG javna debata na ovu temu , na čemu bi Vam bili zahvalni, a Vi bi se predstavili kao tužilac dostojan funkcije koju obavljate. Ne pitamo Vas g. Stankoviću za odbačenih 288 krivičnih prijava, ni za Limenku, ni Avalu ni Zavalu, ni za hotele, ni motele, ni za zlatnu koku trajekt, ni za ubistva, ni za milijarde iznesene van Crne Gore ,već da se korektno posvetite pitanju privatizacije EPCG od strane A2A”, naglasili su Joksimović i Kampe.

Bonus video: