Izvođač garantovao da će dio auto-puta Podgorica-Mateševo biti završen do oktobra 2020.

"Put će biti pušten u rad sljedeće godine. Sa svojim ministrima i građanima ću tim putem proći", kazao je premijer
3392 pregleda 5 komentar(a)
Marković, Foto: Saša Matić
Marković, Foto: Saša Matić

Premijer Duško Marković istakao je da je izvođač radova garantovao da će dio auto-puta Podgorica-Mateševo biti završen zaključno sa 30. septembrom naredne godine.

"Put će biti pušten u rad sljedeće godine. Sa svojim ministrima i građanima ću tim putem proći. To će biti čast za mene, vrednije od svega u mojoj političkoj karijeri i građanskom životu, prethodno što sam uradio. To je projekat koji je potreban Crnoj Gori kao hljeb, da ne živimo izolovani, da ne ginemo na našim putevima, da našu industriju premjestimo iz Podgorice na sjever...", kazao je Marković, odgovarajući na pitanje poslanika Ujedinjene Gorana Danilovića.

Danilović je pitao premijera kada se planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo i da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji “Smokovac”, te kad se planira nastavak radova od Mateševa do Boljara i kako će se taj projekat finansirati.

Marković je kazao da je ponosan na crnogorske podizvođače, navodeći da se nada da će sjutra biti izvođači velikih projekata, ne samo u Crnoj Gori.

"Lako je biti svetac kad vam je Bog otac. Ne morate mene da podsjećate kako je bilo teško doći sa sjevera, niti da pominjete našu sličnost. Bio sam vrlo konkretan. Raspitujem se o vlastitom novcu. Želim, bez obzira što smatram da smo zadužili ne samo ovu generaciju, nego još makar dvije, da se ovo što prije završi, jer, ostane li nezavšeno, tek onda smo nagrabusili", odgovorio je Danilović.

Bonus video: