Janjušević: Opština Pljevlja da isplati zaostale zarade radnicima javnih preduzeća

Kaže da se ne tako davno, u decembru, na zahtjev opozicionih odbornika, raspravljalo o stanju u lokalnim preduzećima u kojima je stanje izuzetno loše
856 pregleda 1 komentar(a)
Janjušević, Foto: Demokrate
Janjušević, Foto: Demokrate

Odbornik Demokrata u SO Pljevlja, Dušan Janjušević rekao je da iako je teško predvidjeti finansijske posledice, koje će na privredu ostaviti novonastala situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa, jasno da građani Pljevalja već trpe ogromne finansijske gubitke.

"Da je situacija ozbiljna, pokazuju i svakodnevni izvještaji Crvenog krsta u kojima čujemo da se sve više građana javlja za pomoć u hrani i lijekovima. Ogroman broj radnika koji su u ovoj situaciji ostali bez primanja, jasan je signal nadležnim organima lokalne uprave da je neophodno obezbijediti određenu pomoć i radnicima i poslodavcima, kroz oslobađanje ili značajno umanjenje svih lokalnih nameta. U ovom trenutku najugroženiji su radnici u ugostiteljstvu, taksisti, radnici u buticima i drugim manjim trgovinama, ali i radnici u lokalnim preduzećima", saopštio je Janjušević.

Kaže da se ne tako davno, u decembru, na zahtjev opozicionih odbornika, raspravljalo o stanju u lokalnim preduzećima u kojima je stanje izuzetno loše.

"Kako tada, tako i danas stanje je gotovo nepromijenjeno. Preduzeću Komunalne usluge se i dalje duguje jedanaest mjesecnih zarada, što je zaista nedopustivo s obzirom na novonastalu situaciju, koja je dodatno uticala na ionako teško materijalno stanje zaposlenih u ovom preduzeću. Radnici su u ovom trenutku posebno ugroženi, a oni su nosioci privrede u našem gradu. Lokalna uprava u ovom trenutku, mora pokazati veći senzibilitet i naći način da isplati zarade zaposlenima kojima se duguje, a nezaposlenima obezbijedi određenu vrstu pomoći i subvencija", zaključio je Janjušević

Bonus video: