Jeftinije „zimovanje” za mega-jahte u Porto Montenegru

Gostima marine i članovima posada jahti koje budu zimovale u Tivtu, Porto Montenegro je stavio na besplatno korišćenje mali pansion od 18 kreveta
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 17:36h

U tivatskoj marini za mega-jahte “Porto Montenegro”, od 1. oktobra na snazi su nove, vansezonske i snižene cijene vezova, koje će važiti do 30. aprila naredne godine.

Riječ je o najbitnijem segmentu iz posebne ponude za zimsku sezonu pod nazivom „Wintering at Porto Montenegro“ – „Zimovanje u Porto Montenegru, a koju operater marine, kompanija „Adriatic marinas“, nudi vlasnicima i skiperima mega-jahti. Ova ponuda, inače, prethodnih mjeseci vrlo je agresivno reklamirana u mnogim svjetskim specijalizovanim nautičkim časopisima, ali i na najprestižnijim jahting sajmovima, poput onog u Kanu.

Po novom cjenovniku, sedmomjesečni vez za dvanaestometarsku jahtu u periodu od 1. oktobra ove do 30. aprila naredne godine u “Porto Montenegru” košta 2.415 eura, mjesečni 575, a dnevni 25 eura.

Sezonski zakup veza za šezdesetometarsku jahtu, kakvih je trenutno nekoliko u “Porto Montenegru”, košta 27.803, mjesečni 7.530, a dnevni 290 eura.

Posebna ponuda za zimsku sezonu pod nazivom „Wintering at Porto Montenegro“

Ukoliko neki tajkun poželi da tokom zime u tivatsku marinu smjesti svoj brod dužine 100 metara, to će ga na dnevnoj bazi koštati 643, mjesečno 14.667, a za sedam mjeseci, od početka oktobra do kraja aprila, treba platiti 61.600 eura.

Živa nautička zajednica

Iz „Adriatic Marinasa“ naglašavaju da vlasnici i posade jahti koje budu “zimovale” u Porto Montenegru mogu računati na „veoma živu nautičku zajednicu, šik restorane, prijateljske barove i širok izbor sportskih, zabavnih i kulturnih aktivnosti, kao i blizinu dva skijališta“.

Upravo skijališta na Žabljaku i Kolašinu su u fokusu posebne zimske ponude koju nautičarima predstavlja “Porto Montenegro”, čiji operateri jahtašima koji vole snijeg obećavaju „vrhunsko skijanje i odličan noćni život“ na Durmitoru i Bjelasici.

Gostima marine i članovima posada jahti koje budu zimovale u Tivtu, Porto Montenegro je stavio na besplatno korišćenje mali pansion od 18 kreveta

Gostima marine i članovima posada jahti koje budu zimovale u Tivtu, Porto Montenegro je stavio na besplatno korišćenje mali pansion od 18 kreveta, koji je ta firma zakupila u Kolašinu.

Sve to, uz niz sportskih, kulturno-zabavnih i rekreativnih manifestacija, edukativnih akcija koje se priređuju u samoj marini, postojanje internacionalne Knightsbridge škole u Tivtu, te posebnim fiskalnim i finansijskim povoljnostima za jahtaše, dio je napora menadžmenta Porto Montenegra da novu tivatsku marinu napravi privlačnom matičnom lukom za što veći broj velikih jahti, koje bi onda upravo u Tivtu, na vezu, provodile najveći dio godine.

Bonus video: