Još jedan tender za Novi duvanski kombinat

Savjet je usvojio i izvještaj o rezultatima javnog tendera za dio lokaliteta fabrike “Gornji Ibar” iz Rožaje, sa predlozima ugovora o kupoprodaji jednog i zakupu drugog dijela imovine, za koje je ponudu dostavila kompanija Sancakli Mobiliya Agactic A.S. iz Turske
1 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 21.08.2015. 18:49h

Savjet za privatizaciju je tender za prodaju akcija Novog Duvanskog kombinata proglasio neuspjelim i zadužio Tendersku komisiju da u što kraćem roku raspiše novi javni poziv za privatizaciju ovog društva, imajući u vidu, kako je saopšteno, “da već postoji iskazano interesovanje potencijalnih investitora”.

Na ovom tenderu potencijalni kupac je bila kontroverzna mojkovačka kompanija Montenegro duvan komerc. Oni su tražili da se smanji cijena, kao i da po istoj cijeni dobiju brendove starog DKP-a.

Savjet je juče usvojio i izvještaj o rezultatima javnog tendera za dio lokaliteta fabrike “Gornji Ibar” iz Rožaje, sa predlozima ugovora o kupoprodaji jednog i zakupu drugog dijela imovine, za koje je ponudu dostavila kompanija Sancakli Mobiliya Agactic A.S. iz Turske. Ponuđač se obavezao da u proizvodne kapacitete investira minimalno 5,36 miliona.

Na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Savjet je prihvatio informaciju o realizaciji Ugovora za privatizaciju Jadran Perasta i predlog aneksa II tog ugovora, kojem je investitoru firmi Imobilia produžen rok za investicioni plan.

Savjet je dijelimično ispravio raniju spornu odluku o tajnosti 13 postupaka privatizacija i sada je omogućio da članovi skupštinske komisije za praćenje privatizacije mogu imati pristup tim tajnim podacima "kada im je to potrebno u vršenju njihovih funkcija, odnosno, poslova i zadataka".

Bonus video: