Jovanić smijenio Đuranović

Jovanić je potvrdio “Vijestima” da je ta “informacija tačna”, ali nije želio da je obrazloži. Đuranović je “Vijestima” kazala da “o tome ne zna ništa”
148 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2017. 17:10h

Predsjednik Privrednog suda i stečajni sudija za Rudnike boksita Blažo Jovanić smijenio je predsjednicu Odbora povjerilaca Boksita Draganu Đuranović, koja je zaštitnica imovinskih interesa države Crne Gore.

Jovanić je potvrdio “Vijestima” da je ta “informacija tačna”, ali nije želio da je obrazloži. Đuranović je “Vijestima” kazala da “o tome ne zna ništa”.

Ona je i predsjednica Odbora povjerilaca Kombinta aluminijuma. Imovinom i KAP-a i Boksita već nekoliko godina gazduje nikšićka kompanija Uniprom u vlasništvu Veselina Pejovića.

Predsjednika Odbora povjerilaca bilo koje kompanije biraju povjerioci članovi odbora između sebe, pa je ova odluka stečajnog sudije iznenađenje.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” razlog za razrješenje je navodna “opstrukcija” iz kancelarije Zaštitnika imovinsko pravnih interesa koja je dovela u pitanju pred Ministarstvom finansija, u drugostepenom postupku, prvobitnu uknjižbu prodate imovine KAP-a i Boksita u stečaju, koju je prethodno kupio Uniprom, ali i dovođenje u pitanje uknjižbe imovine nekih drugih kompanija tokom stečajnih postupaka.

Bonus video: