Jovovića će u Solani zamijeniti Žarko Ostojić

Ukoliko bi Savjet prihvatio zahtjev, zemljište Solane od oko 14 miliona kvadrata bi mogli uknjižiti na ime te firme. Zemljište Solane, iako je ona samo korisnik a država vlasnik, založeno je bilo za nekoliko kredita kod CKB i Prve banke. Da je zemljište upisano na Solanu, banke su mogle aktivirati zalog
352 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Jovović, Foto: Savo Prelević
Ognjen Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2017. 20:58h

Dosadašnji stečajni upravnik ulcinjske Solane Ognjen Jovović, razriješen je te funkcije na svoj zahtjev, saznaju “Vijesti”.

Njega će naslijediti Žarko Ostojić.

Jovović je razrješenje tražio još prošlog ljeta, ali je sud po tom zahtjevu odlučio u februaru.

On je u Solani bio od uvođenja stečaja 2005, kada je imenovan za pomoćnika stečajnog upravnika, sada pokojnog Milorada Ikovića. Od septembra 2013. Jovović je bio stečajni upravnik Solane.

Njemu su posao opstruirali i vlasnici i Vlada. Tako je nakon više od deset javno raspisanih licitacija za prodaju imovine Solane, od početnih 257,8 miliona do 159 miliona eura, Jovović morao da odustane od daljih tendera čekajući usvajanje Prostorno urbanističkog plana (PUP) i ocjenu Savjeta za privatizaciju o tržišnoj cijeni.

Krajem 2011. godine raspisan je prvi tender, a u oktobru 2015. bio je posljednji propali pokušaj.

U januaru prošle godine Jovović je saopštio da više neće raspisivati tendere do usvajanja planova i ocjene Savjeta za privatizaciju o tome da li je za Solanu, čiji je vlasnik Eurofond, plaćena tržišna cijena.

Ukoliko bi Savjet prihvatio zahtjev, zemljište Solane od oko 14 miliona kvadrata bi mogli uknjižiti na ime te firme. Zemljište Solane, iako je ona samo korisnik a država vlasnik, založeno je bilo za nekoliko kredita kod CKB i Prve banke. Da je zemljište upisano na Solanu, banke su mogle aktivirati zalog.

Odbornici SO Ulcinj usvojili su PUP kojim se Solana tretira kao zaštićena zona. Savjet za privatizaciju još nije raspravljao o Solani kojom od oktobra 2015, upravljaju Nacionalni parkovi.

Ostojić će naslijediti dug Solane prema radnicima od oko 1,2 miliona eura i nešto manje od milion eura neplaćenih doprinosa za šest godina.

Bonus video: