Jugopetrol o cijenama avio-goriva: Podgorica nije Frankfurt

MA navodi da je cijena aviogoriva u Podgorici 895 eura po toni, i da je to 70 eura skuplje nego u, na primjer, Frankfurtu, 67 eura više nego u Beogradu ili 60 eura nego u Parizu
138 pregleda 3 komentar(a)
Montenegro erlajnz, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro erlajnz, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.07.2012. 07:43h

Kotorski Jugopetrol reagovao je na navode kompanije Montenegro erlajns da su cijene avio-goriva u zemlji znatno više u odnosu na druge evropske destinacije, ocjenjujući da takvo poređenje nije na mjestu.

Kao primjer, iz Montenegro erlajnsa su naveli da je cijena aviogoriva u Podgorici 895 eura po toni, i da je to 70 eura skuplje nego u, na primjer, Frankfurtu, 67 eura više nego u Beogradu ili 60 eura nego u Parizu.

Montenegro erlajns: U Kopenhagenu tona goriva 144 eura jeftinija nego u Podgorici >>>

Iz PR službe Jugopetrola su kazali da takva poređenja nijesu utemeljena jer su podaci neuporedivi zbog načina kako funkcionišu aerodromi.

“Po načinu na koji se snabdijevaju gorivom i količinama goriva koje troše, podgorički aerodromi koje navode u Montenegro erlajnsu su neuporedivi. Dakle, možemo porediti cijene sa aerodromima u Skoplju, Tirani, Prištini, Dubrovniku, Ljubljani. Naravno, ukoliko smatraju da treba za to da dovedu stručnjake, neka to učine”, saopšteno je iz PR službe Jugopetrola.

Izvršni direktor Montenegro erlajnsa Petar Glomazić nedavno je saopštio da već više od tri i po godine ta aviokompanija plaća skuplje gorivo u Podgorici i Tivtu u odnosu na druge evropske destinacije, pri čemu razlika u prosjeku iznosi 50 eura po toni. Prema njegovim riječima, za neke destinacije razlika je veća od 100 eura.

Iz kompanije najavljuju da će sazvati sastanak sa predstavnicima Jugopetrola kako bi počeli pregovore o promjeni aktuelnih cijena.

Bonus video: