Jugopetrol u BiH isti benzin prodaje 20 centi jeftinije nego u Crnoj Gori

Jugopetrol Kotor ima svoju firmu u BiH koja se zove Jugopetrol Trebinje u čijem sastavu rade tri benzinske pumpe na Lukavici kod Sarajeva, Sokocu i Mrkonjić gradu
409 pregleda 0 komentar(a)
Jugopetrol pumpa, Foto: Zoran Đurić
Jugopetrol pumpa, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.01.2012. 09:35h

Cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste i naredne dvije sedmice, odnosno biće i dalje na istorijski rekordnom nivou kao i najveće cijene u regionu.

Litar bezolovnog eurosupera 98 i 95 koštaju 1,41, odnosno 1,38 eura, a eurodizela 1,28 eura.

Razlog visokih cijena su nešto veće akcize na gorivo koje uzima Vlada od nekih u regionu, ali i monopolskog položaja Jugopetrola, jer je država kada ga je prodavala prodavala sa njim i terminale za pretakanje goriva u Luci Bar, tako da ostali maloprodavci goriva njemu moraju da plaćaju za tu uslugu ili da gorivo dovoze kopnenin skupljim putem.

Najveća potvrda ovih tvrdnji su cijene goriva na Jugopetrolovim pumpama u Bosni i Hercegovini.

Jugopetrol Kotor ima svoju firmu u BiH koja se zove Jugopetrol Trebinje u čijem sastavu rade tri benzinske pumpe na Lukavici kod Sarajeva, Sokocu i Mrkonjić gradu.

Na tim pumpama super 98 košta 1,20 eura odnosno za čak 20 centi je jeftiniji nego što ga prodaju u Crnoj Gori. Super 95 je jeftiniji 23 centa i košta 1,15 eura, a euro dizel je jeftiniji za osam centi.

Iz Jugopetrola ovih dana nisu mogli da odgovore “Vijestima” kako su moguće ovolike razlike u cijenama goriva na njihovim pumpama u dvije države, iako gorivo u BiH dovoze iz Crne Gore, jer su predstavnici grčke uprave odsutni.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: