Kandou: Vjerujem da možemo mnogo da naučimo od Crne Gore

Indonežanski amabasador je istakao da Vlada te države cijeni to što je , kako je kazao turizam jedan od stubova ekonomije
73 pregleda 0 komentar(a)
Hari Ričards Džejms Kandou, Žarko Radulović, Foto: Vuk Lajović
Hari Ričards Džejms Kandou, Žarko Radulović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.04.2015. 11:28h

Rezultati koje Crna Gora bilježi u sektoru turizma, podsticajni su za Indoneziju i to iskustvo može mnogo da znači podsticaju razvoja njenog turizma, kazao je Hari Ričards Džejms Kandou tokom razgovora sa predsjednikom Crnogorskog turističkog udruženja Žarkom Radulovićem u hotelu Splendid u Bečićima .

"Impresioniram sam podatkom da je Crna Gora ugostila million i po turista u prošloj godini, tim prije što Indonezija sa 250 miliona stanovnika bilježi posjetu ispod 10 miliona turista. Vjerujem da možemo mnogo da naučimo od Crne Gore i zato ćemo učiniti sve da intenziviramo saradnju u oblasti turizma. Platforma za to već postoji, budući da imamo odlične međudržavne odnose, ali ćemo ih ovim vidom saradnje još brže i efektnije unaprijediti", naglasio je Kandou.

Indonežanski amabasador je istakao da Vlada te države cijeni to što je , kako je kazao turizam jedan od stubova ekonomije.

Predjednik CTU-a Žarko Radulović je rekao da veoma cijeni interesovanje Indonezije za jačanje sardanje u oblasti turizma ali i investicione saradnje .

"Crna Gora je raspoložena i ima potencijal za razvoj novog tržišta. Spremna je i za nove goste i za nova ulaganja, ali i da ukoliko se to od nje očekuje podijeli iskustvo svoje turističke privrede, kazao je Radulović.

Sagovornici su se saglasili da je perspektiva za intentivniju saradnju u oblasti turističke privrede dobra i da postoji obostrani interes za njeno unaprijeđenje naročito u segment edukacije i usavršavanja kadra kroz saradnju univerzitetskih jedinica dvije države.

Bonus video: