KAP više nije na Crnoj listi zbog odluke suda

Na prethodnoj listi 200 najvećih poreskih dužnika, KAP je bio na petom mjestu sa dugom od 5,56 miliona eura, dok ga na novoj listi nema
1 komentar(a)
KAP DANAS_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
KAP DANAS_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 05.02.2015. 18:33h

Kombinat aluminijuma (KAP) nije više na Crnoj listi Poreske uprave (PU) jer je Rješenje Uprave za vode, na osnovu kojeg je kompanija bila zadužena, poništio Upravni sud.

"Dug KAP-a je bio po osnovu naknada za korišćenje voda, koji je zadužen na osnovu Rješenja Uprave za vode. Upravni sud je poništio rješenje Uprave za vode i Ministarstvo poljoprivrede je na osnovu odluke Upravnog suda takođe poništilo to rješenje", rekli su agenciji Mina-business iz Poreske uprave.

Poreska uprava objavila je danas sedmu Crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju oko 155,24 miliona eura ili 2,25 miliona eura manje u odnosu na prethodni oktobarski spisak.

Na prethodnoj listi, KAP je bio na petom mjestu sa dugom od 5,56 miliona eura, dok ga na novoj listi nema.

Na listi Poreske uprave i Ministarstva finansija, sa presjekom stanja na 1. januar, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit, na promet nepokretnosti, akciza i koncesija.

Od toga su 133 aktivna obveznika sa ukupnim dugom od 78,21 milion eura, dok su 43 u stečaju, a njihov dug je 67,67 miliona. Dug obveznika koji su izbrisani iz registra, njih 24, je 9,37 miliona.

Bonus video: