Kapovci traže TV duel sa ministrima

Bivši radnici posjetili su Simovića da prilikom otpuštanja iz KAP-a, 2013. nijesu mogli da biraju penzuju ili otpremninu, ili da ostanu da rade
7 komentar(a)
Kapovci, protest, Foto: Zoran Đurić
Kapovci, protest, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.12.2016. 20:34h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma u stečaju, koji u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza potražuju 5,45 miliona eura za otpremnine, nakon jučerašnjeg protesta ponovo su poslali pisma na više adresa u Vladi od koje već godinu čekaju isplatu.

“Prethodna Vlada na čelu sa Milom Đukanovićem dva puta se obraćala Skupštini sa istim zaključcima da se Zakon promijeni, ali bezuspješno. Stičemo utisak, na osnovu početka rada nove Vlade da će ista na čelu sa Duškom Markovićem, a preko potpredsjednika Milutina Simovića, nastaviti kao prethodna da osporava realizaciju naših zakona”, istakli su predstavnici 414 bivših radnika KAP-a u pismu poslatom Markoviću, Simoviću, i ministrima finansija, ekonomije i rada Darku Radunoviću, Dragici Sekulić i Kemalu Purišiću.

Oni su primijetili da je potpresjednik Simović posljednji sastanak održao bez ministra Radunovića, koji je nadležan da isplati otpremnine. Pozvali su i predstavnike Vlade na TV duel, kako bi dokazali ko priča istinu.

“Nadamo se da će nas premijer Marković primiti i da nećemo imati sreće kao sa Đukanovićem”, naveli su u pismu.

Bivši radnici posjetili su Simovića da prilikom otpuštanja iz KAP-a, 2013. nijesu mogli da biraju penzuju ili otpremninu, ili da ostanu da rade.

“Imamo dokument iz koga se vidi da mo praktično istjerani, te vas ovom prilikom molimo da ne miješate vremena koja se vežu za našu sudbinu, a što činite namjerno”, poručili su penzioneri KAP-a ministru Simoviću.

Dakićevci hoće novac iz budžeta

Bivši radnici “Radoja Dakića”, juče su tokom protesta predali zahtjev Vladi da isplata njihovih potraživanja od 50 miliona eura, prema sudskim presudama, bude uvrštena u predlog budžeta za 2017. godinu.

“Budući da je u toku sastavljanje budžeta za 2017. obraćamo vam se sa zahtjevom da se kao posebna stavka uvrste dugovanja prema bivšim radnicima “Radoja Dakića”, shodno odlukama sudske, izvršne i zakonodavne vlasti, koje se ne sprovode”, navodi se u pismu koje je potpisao predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca Milan Vukčević.

On je istakao da zahtijevaju hitan sastanak sa premijerom Markovićem i odgovornim ministrima.

Bonus video: