Kasni procjena akcija Rudnika

“Tek nakon završetka te vrste usluga, nadležni organi društva sagledaće pomenute ponude i pripremiti odgovarajući materijal nakon čega će uslijediti konačno izjašnjenje nadležnih kompanijskih organa EPCG”, kazali su iz elektroenergetske kompanije
76 pregleda 1 komentar(a)
Elektroprivreda, EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Elektroprivreda, EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.04.2017. 17:55h

Elektroprivreda još nije pripremila dokumentaciju za izbor konsultanta koji će procijeniti vrijednost većinskog paket akcija pljevaljskog Rudnika uglja koji je ponuđen elektroenergetskoj kompaniji.

U skladu sa odlukom skupštine akcionara Elektroprivrede od 31. januara izabrani savjetnik trebalo je do 15. marta ove godine da sačini nalaz i procijeni vrijednost većinskog paketa akcija Rudnika. Akcionar Rudnika, italijanska kompanija A2A (koja upravlja EPCG) i treći po veličini akcionar pljevaljske kompanije Aco Đukanović (brat bivšeg premijera) ponudili su početkom ove godine većinski paket akcija EPCG po cijeni od 6,5 eura za akciju.

“EPCG, u skladu sa zakonom i internim procedurama, priprema relevantnu dokumentaciju kako bi kroz sistem nabavki obezbijedili najpovoljniju ponudu za analizu ideje za ulazak EPCG u vlasničku strukturu Rudnika”, saopšteno je juče “Vijestima,” iz EPCG.

Dodaju da, kada sva potrebna dokumenta budu precizirana, a u skladu sa praksom i obavezama, poziv će biti objavljen “na svim nadležnim adresama gdje se mogu transparentno vidjeti svi detalji vezani za pružanje ove vrste usluge”.

“Tek nakon završetka te vrste usluga, nadležni organi društva sagledaće pomenute ponude i pripremiti odgovarajući materijal nakon čega će uslijediti konačno izjašnjenje nadležnih kompanijskih organa EPCG”, kazali su iz elektroenergetske kompanije.

To je bio odgovor na pitanja “Vijesti” da li je pripremljena dokumentacija za objavu tendera i izbor konsultanta, u kojoj fazi je taj postupak i da li će konačnu odluku o mogućem preuzimanju većinskog vlasništva Rudnika, Elektroprivreda donijeti u prvoj polovini ove godine kada istice produženi ugovor o partnerstvu Vlade i A2A.

Spornu ponudu akcionara Rudnika, koju je EPCG, nakon odluke skupštine akcionara od 31. januara uzela u razmatranje, je uz brata bivšeg premijera, potpisao Oreste Bramanti, koji je član borda direktora EPCG.

Specijalna tužiteljka Stojanka Radović odbacila je krivičnu prijavu građanske inicijative „Za nas“ protiv Bramantija i ostalih predstavnika A2A u bordu EPCG - Masima Tiberge, Frančeska Bečelija, kao i protiv izvršnog direktora Tonina Malja i N.N. lica, koje su sumnjičili za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa otkupom većinskog paketa akcija Rudnika uglja.

Bonus video: