Kavarić: Ako bi praznici bili neradni trpjeli bi privrednici

Umjesto poštovanja Zakona koji je na snazi, Kavarić je obrazložio da je “potrebno sačekati donošenje odluke o predloženim zakonskim izmjenama i pronaći adekvatno i održivo rješenje"
13 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Kavarić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2014. 06:45h

Zbog nepreciznih odredbi Zakona o državnim i drugim praznicima, Ministarstvo ekonomije nije u mogućnosti da donese pravilnik i kriterijume o tome koje djelatnosti mogu da rade tokom praznika, saopštio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

U Ministarstvu ne spore da se taj zakon ne poštuje i da zaposleni u privatnom sektoru tokom prazničnih dana za koje je određeno da su neradni, nesmetano rade.

Umjesto poštovanja Zakona koji je na snazi, Kavarić je obrazložio da je “potrebno sačekati donošenje odluke o predloženim zakonskim izmjenama i pronaći adekvatno i održivo rješenje kako privrednici u međuvremenu ne bi trpjeli štetne posljedice”.

Ove izmjene zakona usvojene su u junu prošle godine jer se dotadašnje rješenje nije moglo primijeniti jer se nije znalo ko je nadležan za kontrolu primjene i koje djelatnosti mogu da rade, te ko ta pravila donosi.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 10. maj

Bonus video: