Kavariću uskoro čelo revizorske kuće

Kavarić je imao ponude za posao u većinski državnim energetskim kompanijama i iz više banaka u Crnoj Gori
281 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Luka Zeković
Vladimir Kavarić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.02.2017. 19:39h

Doskorašnji ministar ekonomije Vladimir Kavarić najvjerovatnije će pokrivati direktorsku poziciju za revizorsku kuću KPMG za Crnu Goru. Moguće je da bude angažovan i za region.

“Vijestima” je iz više izvora potvrđeno da se pregovora o tom poslovnom angažmanu.

Kavarić nije želio da se izjašnjava da li će poznata revizorska kuća biti njegovo radno mjesto.

KPMG je globalna mreža kompanija za pružanje usluga u oblasti revizije, poreskog i finansijskog savjetovanja.

Prema nezvaničnim informacijama, Kavarić je imao ponude za posao u većinski državnim energetskim kompanijama i iz više banaka u Crnoj Gori.

Kavarić , koji je ekonomista, bio je član Vlade Igora Lukšića koji je izvršnu vlast predvodio dvije godine. Ostao je ministar ekonomije u sedmoj Vladi Mila Đukanovića, do novembra prošle godine.

Bivši premijer i šef diplomatije Igor Lukšić je direktor kompanije PricewaterhouseCoopers (PwC) za Jugoistočnu Evropu. On je krajem avgusta prošle godine povukao kandidaturu za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija zbog lošeg plasmana u dva kruga nezvaničnog glasanja u Savjetu bezbjednosti UN.

I bivši premijer i šef diplomatije Igor Lukšić je posao našao u revizorskoj kući PwC

I Kavarić je odlučio da radni angažman nastavi u privatnom sektoru. Osim što se neće baviti ekonomskim problemima Crne Gore, u tim kompanijama su zarade neuporedivo veće od mjesečne ministarske plate od oko hiljadu eura.

KPMG Beograd je osnovan 1996. godine i član je mreže KPMG International, registrovane u Švajcarskoj. Od 2006. crnogorska podružnica posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Portfolio usluga dodatno je obogaćen 2010. godine osnivanjem KPMG A.A.S. koji klijentima nudi računovodstvene i savjetodavne usluge.

Posluju u 156 zemalja širom svijeta.

Bonus video: