Kineska kompanija zainteresovani za buduće poslove na rekonstrukciji dijela pruge Bar-Beograd

Iz Vlade su kazali da je premijer Duško Marković danas na sastanku sa delegacijom CCECC-a najavio da će aktivnosti na rekonstrukciji pruge u dijelu kroz Crnu Goru uskoro biti nastavljeni
56 pregleda 0 komentar(a)
Žao Diondong, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Žao Diondong, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.03.2017. 14:41h

Predstavnici kineske kompanije China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), koja je obavljala radove na rekonstrukciji dijela pruge Bar-Beograd na dionici Kolašin-Kos, zainteresovani su za učešće na tenderu za dobijanje budućih poslova na tom projektu, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade su kazali da je premijer Duško Marković danas na sastanku sa delegacijom CCECC-a najavio da će aktivnosti na rekonstrukciji pruge u dijelu kroz Crnu Goru uskoro biti nastavljeni.

On se zahvalio izvršnom direktoru CCECC, Žao Diondongu, na kvalitetno i u roku urađenom poslu na remontu gornjeg stroja pruge u dužini od 9,7 kilometara.

„Za tu svrhu iz evropskih fondova je obezbijeđeno 20 miliona eura kreditne podrške, kao i 20 miliona eura granta zahvaljujući garancijama Evropske komisije (EK), što stvara uslove za dinamičan nastavak radova na rekonstrukciji pruge“, dodaje se u saopštenju Vlade.

Predstavnici kineske kompanije, koja je specijalizovana za izvođenje radova na željezničkim prugama i posluje u 76 država, pokazali su zainteresovanost za učešće na tenderu za dobijanje budućih poslova na rekonstrukciji pruge.

Oni su naveli da su spremni da sa Ministarstvom saobraćaja razmotre i druge mogućnosti investiranja u projekte iz te oblasti, potencirajući značajne potencijale Luke Bar, kao i da stručnom i ekspertskom saradnjom pomognu u unaprijeđenju rada Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Marković je ocijenio da sveukupna saradnja Crne Gore i Kine ide uzlaznom putanjom i da prisustvo značajnog broja kineskih kompanija u zemlji tome daje važan doprinos.

Bonus video: