Klan traži Petroviću 420.000 eura

Firma Klan nije završila sve ugovorene obaveze, tvrde iz Petrovićeve firme u kontratužbi
290 pregleda 0 komentar(a)
hotel Premier, Foto: Zoran Đurić
hotel Premier, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.05.2014. 06:33h

Slovenačka firma Klan, koja je opremala podgorički hotel "Premier", tužila je podgoričkom Privrednom sudu firmu biznismena Danila-Dana Petrovića, koja gazduje hotelskim objektom, i potražuje 420.000 eura.

Jučerašnje ročište odgođeno je za 5. jun jer je punomoćnik Petrovićevog preduzeća Milica Janković-Dubak tražila rok od osam dana da se izjasni na nalaz vještaka građevinske struke Rajke Popović.

Petrovićev hotel, u međuvremenu, pred istim sudom je ustao kontratužbom protiv slovenačkog Klana.

Njome tvrdi, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", da slovenački partner prilikom opremanja hotela nije realizovao sve ugovorom predviđene obaveze.

Ni predstavnik preduzeća Klan, ni njegov advokat juče nijesu htjeli da daju izjave o ovom sporu nakon izlaska iz sudnice.

Petrovićeva građevinska kompanija Cijevna komerc jedno je od preduzeća koje je dobijalo poslove tokom posljednje decenije u izgradnji nove Podgorice.

Sa ekonomskom krizom koja je počela krajem 2009. godine, a koja se odrazila na crnogorsko tržište nekretnina, i Petrović je zapao u finansijske probleme zbog čega se imena njegovih firmi u posljednje vrijeme češće pominju u sporovima pred Privrednim sudom.

Bonus video: