Komisija odlučila, moguća još tužba sudu: Žičara Eminentu i Doplmajeru

Državna komisija je odbila više od 15 žalbenih navoda slovenačkog konzorcijuma i utvrdila da nijesu pruženi dokazi ili učinjeno vjerovatnim da je Velibor Goranović (član Komisije i činovnik Ministarstva), predstavljajući turističke i privredne potencijale Crne Gore 8. juna 2015, na bilo koji način protežirao ili zastupao interese kompanije Doplmajer
121 pregleda 4 komentar(a)
Žičara (Novine)
Žičara (Novine)
Ažurirano: 27.09.2016. 19:08h

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki odbila je kao neosnovanu žalbu slovenačkog GH holdinga na tender Direkcije javnih radova i Ministarstva održivog razvoja i turizma, za usluge projektovanja i izgradnje šestosjedne žičare K8, na lokalitetu Kolašin 1600.

Ukoliko žalilac, u roku od 30 dana, ne ospori tužbom pred Upravnim sudom ovu odluku, novu kolašinsku žičaru gradiće konzorcijum firmi Eminent - Podgorica i Doplmajer - Austrija, sa nizom podizviđača, po ponuđenoj cijeni od 8.979.740 eura i garantnim rokom od pet godina.

Državna komisija je odbila više od 15 žalbenih navoda slovenačkog konzorcijuma i utvrdila da nijesu pruženi dokazi ili učinjeno vjerovatnim da je Velibor Goranović (član Komisije i činovnik Ministarstva), predstavljajući turističke i privredne potencijale Crne Gore 8. juna 2015, na bilo koji način protežirao ili zastupao interese kompanije Doplmajer.

Odbijene su i primjedbe na angažman inženjera Ratimira Saveljića, kao i na sporni potpis Milana Martinovića na pobijano Rješenje o izboru najpovoljnije ponude.

Bonus video: