Komisija za kontrolu javnih nabavki se preselila u Đukanovićevu zgradu

Komisiji za javne nabavke u novom prostoru ne radi telefon, Telekom čekaju od ponedjeljka
98 pregleda 9 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aco Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.04.2015. 19:38h

Državna Komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki Crne Gore promijenila je mjesto sjedišta, i iz poslovnih prostorija u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici preselila u novi prostor u Ulici Vuka Karadžića.

Državna komisija je na novoj adresi i zgradi, iza starog hotela “Crna Gora” (budući “Hilton”), koju je gradila firma povezana sa bratom premijera Acom Đukanovićem, od 6. aprila.

Na ovoj adresi, do prije dvije godine, zakup je plaćala Skupština Crne Gore i tu je bilo smješteno više skupštinskih odbora. U istoj zgradi ekskluzivni stan posjeduje Aco Đukanović, kao i njegov kum Miodrag Ivanović, jedan od bivših direktora u Telekomu Crne Gore.

Na svom sajtu, državna komisija za kontrolu nabavki nije ostavila nijedan validan kontakt telefon već se nalazi stari broj koji nije u funkciji, što onima koji bi da se žale na tendere otežava komunikaciju.

Predsjednica Komisije Suzana Pribilović kazala je “Vijestima” da planiraju da zadrže isti fiksni broj telefona, ali da već nekoliko dana čekaju da im nove poslovne prostore na mrežu priključi Crnogorski Telekom.

Na pitanje “Vijesti”, zašto su se preselili na novu lokaciju, Pribilović je odgovorila da sve informacije na tu temu pitamo Upravu za imovinu, a da je instituciji kojoj ona predsjedava samo bio cilj da se što prije presale i stvore uslove za rad.

Na pitanje da li zna ko je vlasnik prostora u kojem je sad sjedište državne komisije, Pribilović je navela “da ne zna, niti je to interesuje”.

Javne nabavke predstavljaju jednu od posebnih poglavlja u evropskim integracijama Crne Gore. Uprkos pozitivnim ocjenama, veliki broj tendera se poništava zbog nezakonitosti a postoji i nekoliko tužbi onih koji su izgubili na tenderima milionske vrijednosti koji sumnjaju u korupciju i organizovani kriminala. Najčešće su sporni tenderi u lokalnim samoupravama, građevini (posebno niskogradnji), nabavkama medicinske opreme i ljekova...

Bonus video: