Kompanija Romana Denkoviča izvodiće grube radove na izgradnji hotelskog kompleksa u Bijeloj

“Tokom pregovaranja izabrali smo firme iz Crne Gore, koje su ušle u uži izbor, jer je investitor smatrao da su one dovoljno sposobne da realizuju ovaj projekat do kraja bez problema”, kazao je Ćorić Radiju Jadran
121 pregleda 3 komentar(a)
Roman Denkovič, Foto: Vesko Belojević
Roman Denkovič, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.01.2016. 12:11h

Tivatska kompanija Politropus Alternative, ukrajinskog investitora Romana Denkoviča, potpisala je ugovor vrijedan više od tri miliona eura sa podgoričkom firmom IGP Fidia, za glavnog izvođača grubih građevinskih radova hotelskog kompleksa na lokaciji Žager u Bijeloj.

Vodeći nadzorni inženjer, Slaviša Ćorić, rekao je nakon tenderske procedure i potpisivanja ugovora da je za izgradnju hotela bilo dosta zainteresovanih firmi izvođača iz inostranstva, ali je investitor davao prednost domaćim firmama.

“Tokom pregovaranja izabrali smo firme iz Crne Gore, koje su ušle u uži izbor, jer je investitor smatrao da su one dovoljno sposobne da realizuju ovaj projekat do kraja bez problema”, kazao je Ćorić Radiju Jadran.

Izgradnja hotelskog kompleksa na preko 11 hiljada kvadrata, vrijednog preko deset miliona eura, počela je krajem oktobra prošle godine.

Ćorić je naveo da su veoma zahtjevni pripremni radovi još u toku, a trebalo bi, ukoliko i vremenski uslovi dozvole, da budu okončani za 20-ak dana, nakon čega bi krenula i izgradnja hotela.

“Do sada je urađena zaštitna konstrukcija uz magistralu, koju ovih dana ojačavamo, jer se kopa 15 metara ispod puta. Vrijednost te konstrukcije je preko pola miliona eura”, objasnio je Ćorić.

Izvođenje grubih građevinskih radova trebalo bi da, kako je dodao, potraje do novembra, nakon čega će uslijediti finalni radovi.

Novi hotelski kompleks, sa pet zvjezdica, imaće 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana, a uz to, imaće i adekvatnu propratnu ponudu baziranu na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim program spa i wellness centra, konferencijske sale, restorane, bazene, butike i prodavnice.

Pored toga, u ponudi će biti i novo, uređeno kupalište od 200 metara, za čije uređenje je investitor i zvanično dobio dozvolu.

“Još smo u pregovorima sa potencijalnim izvođačem radova, ali vjerujem da bi vrlo brzo trebalo i njega da dobijemo i krenemo sa radovima”, naveo je Ćorić.

Prema njegovim riječima, do sezone bi trebalo da bude gotov dobar dio, a posao podrazumijeva dvije faze.

“U prvoj fazi plažu moramo nasuti i proširiti postojeća mula, naročito centralno na kome je planirano postavljanje ugostiteljskog objekta. U drugoj fazi će biti postavljeni pontoni za vezivanje plovila, a ta faza uslijediće nakon sezone”, precizirao je Ćorić.

Još nije poznato koliko će luka imati vezova.

Krajnji rok za završetak hotela ranije je bio planiran za sezonu naredne godine. Međutim, Ćorić je kazao da zbog adaptacije terena, vremenskih uslova kao i obezbjeđivanja neophodne dokumentacije, početak izgradnje hotela kasni dva mjeseca, pa se sa sigurnošću ne može tvrditi kada će objekat biti operativan.

Resorno Ministarstvo je izdalo tom investitoru građevinsku dozvolu za izgradnju objekta prije dvije godine.

Denkovič je ranije kazao za Radio Jadran da će u gradnju kompleksa biti angažovani crnogorski radnici uz nekoliko Ukrajinaca. Kada se hotel izgradi biće uposleno između 80 i 100 radnika.

Bonus video: