Konkurs pivare "Trebjesa": Tri projekta u užem izboru

Najavljeno je da će predloženi projekti biti prezentovani sredinom decembra, pred komisijom koju sačinjavaju dva predstavnika Pivare i predstavnik Društva mladih ekologa Nikšić, prošlogodišnji pobjednik konkursa
131 pregleda 0 komentar(a)
pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
pivara Trebjesa, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.12.2016. 20:40h

U uži izbor za najbolji ekološki projekat ušli su radovi podgoričkih nevladinih organizacija Biciklo.me i Crnogorsko društvo ekologa, kao i udruženja Sjeverna zemlja - North Land iz Berana.

Konkurs je organizovala Pivara Trebjesa, a najbolji projekat biće podržan sa 10.000 eura.

Najavljeno je da će predloženi projekti biti prezentovani sredinom decembra, pred komisijom koju sačinjavaju dva predstavnika Pivare i predstavnik Društva mladih ekologa Nikšić, prošlogodišnji pobjednik konkursa.

Predstavnici organizacije Biciklo predložili su projekat VeloNik, koji za cilj ima ohrabrivanje što većeg broja ljudi da počnu koristiti bicikl kao prevozno sredstvo u cilju smanjenja zagađenja, kao i izgradnju parkirališta za bicikla.

Crnogorsko društvo ekologa konkurisalo je projektom - Za nijansu čistije, za kapljicu bistrije! Sačuvajmo naše rijeke - koji se tiče informisanja javnosti o važnosti očuvanja prirode, kroz očuvanje vodenih tokova pitke vode i njenih stanovnika.

Sjeverna zemlja - North Land, predložila je Botaničku baštu Velemun - Prokletije u malom, kojom želi unaprijediti njene kapacitete i koja bi prerasla u edukativni centar zaštite prirode.

Na ovogodišnji, peti konkurs Pivare pristiglo je 20 predloga iz deset gradova Crne Gore.

Najbolji ekološki projekat biće izabran do kraja godine, a realizacija će početi 2017. godine.

“Kroz konkurs za izbor najboljeg NVO ekološkog projekta , Pivara učestvuje u rješavanju važnih ekoloških pitanja lokalnih zajednica širom Crne Gore”, saopštili su iz Trebjese.

Bonus video: