Kovačević: KAP nam se desio jer nam se desio Đukanović

KAP je, kako tvrdi Kovačević, “nadramatičnija od svih korupcionaških afera privatizacije, kojih ima na desetine u svakom crnogorskom gradu”
58 pregleda 0 komentar(a)
Panel diskusija, Filip Kovačević, Foto: Luka Zeković
Panel diskusija, Filip Kovačević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.03.2012. 18:13h

U organizaciji Udruženja manjinskih akcionara Elektroprivrede CG danas je u Hotelu Crna Gora održana panel diskusija pod nazivom “Zašto nam se dogodio KAP”?

Grupa intelektualaca predvođenih profesorom Filipom Kovačevićem, Vasilijem Miličkovićem, Markom Milačićem, Brankom Radulovićem raspravljali su o izrocima nezavidne situacije u kojoj se našao KAP, ali i građani-poreski obveznici koji će morati da preuzmu i vraćaju teret dugova ovog preduzeća.

"KAP nam se desio zato što nam se desio Milo Đukanović", poručio je profesor Filip Kovačević, otvarajući ovaj skup.

On je ostakao da su Đukanović i njegova družina iz partijske i vanpartijske priče, sa ove i sa one strane zakona, su pod ideološkom floskulom neoliberalnog ekonomskog modela rasprodali prirodna bogatstva Crne Gore i razorili njenju privredu", kazao je Kovačević.

KAP je, kako tvrdi Kovačević, “nadramatičnija od svih korupcionaških afera privatizacije, kojih ima na desetine u svakom crnogorskom gradu”.

"U svakom gradu možemo da vidimo male KAP-ove…Današnja situacija u KAP-u je zločin prvog reda. Radi se o nekoj vrsti ekonomskog genocida protiv građana i građanki Crne Gore.

KAP unazad 15 godina je sredstvo koje služi uzimanje novca od građana, a za raskalašne potrebe i raskošan život jedne autiritarno-kriminalne oligarhije. Profitiranje (dobici) od KAP-a je privatno samo za jedan odsto izabranih u Crnoj Gori, a 99 odsto ostalih ljudi plaćaju gubitke KAP-a, koji su socijalizovani.

KAP je jama bez dna i suočeni smo sa jednom teškom dilemom da li toj kompaniji ima ikakvog spasa", kazao je Kovačević.

Ustali u znak podrške Oliveri Lakić

Skup, na poziv Vasilija Miličkovića, počeo je ustajanjem svih učesnika, koji su prethodno bili sjeli za okruglim stolom, u znak podrške novinarki “Vijesti” Oliveru Lakić, koja je mučki napadnuta.

Na molbu novinara Marka Milačića ispred organizotora istovremeno je upućena kritiku na račun predsjednika DPS-a i bivšeg premijera Mila Đukanovića, koji je u intervjuu RTCG-u ovaj napad, između ostalog, ocijenio ovaj napad na novinarku kao akt “neodgovornog pojedinca”.

Ustajanjem učesnika rasprave je istovremeno iskazan protest zbog napada na nezavisne medije koji su, kako je istakao Miličković, jedina šansa za demokratizaciju Crne Gore.

Opširnije u štampanom izdanju za 10.03.

Bonus video: