Kovačević: Nije mi Đukanović naredio da upišem Zarubicu

Ona je najavila da će ubuduće, za napade na nju lično i resor na čijem je čelu, podnositi krivične prijave
18 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Savo Prelević
Zorica Kovačević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.06.2015. 20:26h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja ne može se kriviti za situaciju u Savezu sindikata Crne Gore (SSCG), poručila je resorni ministar, Zorica Kovačević, navodeći da je Duško Zarubica za generalnog sekretara SSCG upisan na osnovu dostavljene dokumentacije i bez pritiska.

„Netačni su navodi da me je premijer, Milo Đukanović, zvao i naredio da upišem Duška Zarubicu za generalnog sekretara SSCG. Niti me je ko zvao, niti naredio, već je donijeto rješenje o upisu Zarubice na osnovu dostavljenje dokumentacije“, objasnila je Kovačević.

Ona je najavila da će ubuduće, za napade na nju lično i resor na čijem je čelu, podnositi krivične prijave.

Kovačević je poručila da odgovornost za posljednja dešavanja u SSCG ne može biti pripisana njoj i Ministasrtvu rada i socijalnog staranja.

Ona je objasnila da je, nakon upisa Marka Nikčevića u registar, krajem 2014. godine, održan vanredni kongres po zahtjevu 13 granskih sindikata na kom je Zarubica izabran za generalnog sekretara.

Iako je ogranak SSCG koji podržava Zarubicu dostavio potrebnu dokumentaciju, Kovačević je kazala da je Ministarstvo donijelo zaključak o prekidu upisa dok se ne završe postupci pred sudom koji se vode po krivičnim prijavama koje je podnio aktuelni generalni sekretar, Marko Nikčević.

“Međutim Upravni sud je naložio da se upis izvrši do kraja. Zarubica je dostavio pečatirano da je 13 granskih sindikata odlučilo da generalni sekretar bude on, tako da smo izvršili upis u skladu sa Statutom. Ministarstvo vrši upis na osnovu dostavljenih dokumenata i to je sve”, objasnila je Kovačević gostujući u emisiji U centar na Televiziji Crne Gore.

Ona je dodala da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja advokatu Nikčevića dalo na uvid kompletnu dokumentaciju koju je dostavio Zarubica.

Komentarišući optužbe Nikčevića da je prethodno rukovodstvo Sindikata napravilo manjak u kasi od dva miliona EUR, Kovačević je navela da je njen i interes cijele države da sve što se dešavalo u SSCG ispitaju državni organi.

“Imamo informaciju da se intezivno radi u nekoliko opština i sve zloupotrebe treba da se nađu pred tužilaštvom”, rekla je Kovačević.

Upitana ko je legitimni generalni sekretar SSCG, Kovačević je rekla da treba sačekati odluku Upravnog suda po žalbi Nikčevića.

Bonus video: