Kovačević: Uhapsite Bramantija, A2A hoće da nas reketira

Kovačević je redakciji “Vijesti” dostavio originalnu ponudu akcionara Rudnika A2A i Aca Đukanovića , na engleskom jeziku, kojom se Elektroprivredi CG ultimativno, u roku od 30 dana, nudi prodaja 51,69 akcija Rudnika uglja, po cijeni od 6,5 eura
129 pregleda 20 komentar(a)
Dragoslav Kovačević, Foto: Demos
Dragoslav Kovačević, Foto: Demos
Ažurirano: 05.02.2017. 20:34h

Dragan Kovačević, član Opštinskog odbora Demosa iz Budve pozvao je na hapšenje člana Borda direktora EPCG Oreste Bramantija, "jer postoji opravdana bojazan da će pobjeći preko granice".

“Braća Đukanović i njihov omiljeni strateški partner A2A S.p.A iz Breše ovih dana u kontinuitetu šokiraju crnogorsku javnost, a nama u OO DEMOS iz Budve mozak pomjeraju u lijevo. Direktno se obraćamo VDT Ivici Stankoviću da sa svojim kolegom specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem, a u saradnji sa specijalnim tužiocem iz Italije, otvore hitni izviđaj kao "Slučaj EPCG" radi razotkrivanja međunarodnog organizovanog kriminala”, saopštio je Dragan Kovačević član OO DEMOS-a Budva.

On je redakciji “Vijesti” dostavio originalnu ponudu akcionara Rudnika A2A i Aca Đukanovića , na engleskom jeziku, kojom se Elektroprivredi CG ultimativno, u roku od 30 dana, nudi prodaja 51,69 akcija Rudnika uglja, po cijeni od 6,5 eura.

Spornu ponudu akcionara Rudnika, koju je EPCG, nakon odluke skupštine društva od 31. januara uzela u razmatranje, je uz brata bivšeg crnogorskog premijera potpisao, kako tvrdi Kovačević, Oreste Bramanti, koji je član borda direktora EPCG.

“Ovo je ujedno apel i direktoru policije g.Stojanoviću da pod hitno uhapsi člana Borda direktora AD EPCG g. Oreste Bramantia jer postoji opravdana bojazan da će pobjeći preko granice, jer je isti potpisnik prijetećeg pisma i ucjenjivačke ponude upućene njegovim kolegama i predsjedniku borda direktora Srđanu Kovačeviću koji je u strahu od kolege Bramantija nedavno pobjegao glavom bez obzira, šokiran saznanjem da od svog kolege sa kojim sjedi u bordu direktora AD EPCG kao predstavnikom akcionara A2A iz Breše, dobija tako prijeteća i opasna pisma”, istakao je Kovačević.

Iz Demosa tvrde da “strah Srđana Kovačevića objašnjava zašto nije obavijestio ostale članove borda direktora, tužilaštvo i policiju jer drugog razloga za ćutanje i tiho povlačenje nije imao”.

“Prvi pogled na pismo bivšeg predsjednika Borda direktora Srđana Kovačeviča 9. januara mu je oduzeo dah kada je vidio na koji način mu se obraća kolega iz borda koji sjedi u stolici pored njega, kakve su mu namjere, a namjere su bile da se još jedan put AD EPCG opljačka za 20 miliona EUR od strane manjinskog akcionara A2A, pa je sad razumljiva njegova ekspresna smjena i povlačenje.Ovo naše saznanje obesmišljava sve odluke sa zadnje skupštine akcionara na kojoj je smijenjen Bord direktra AD EPCG na čelu sa prestrašenim i ucijenjenim Srđanom Kovačevićem. Ovaj događaj obesmišljava i odluku Skupštine da izvrsi izbor novih članova Borda direktora, čini taj postupak nezakonitim i ništavnim, dok policija i tužilaštvo ne urade posao iz svoje nadležnosti. Obesmišljeno je i treba obustaviti i odluku skupštine AD EPCG da se postupi po pismu i ponudi koja je po suštini nedozvoljena, protivupravna i reketaška”, dodao je Kovačević. "Hoće da nas reketiraju"

Iz Demosa traže da Vlada i njen premijer Duško Marković “pod hitno obustave sve pregovore sa firmom A2A iz Italije o nastavku saradnje i menadžmentu u EPCG jer ovo nije prvi pokušaj reketiranja i pljačka AD EPCG od njenog manjinskog akcionara”.

“Izgleda je ovo njima prešlo u krv, pa im je postalo navika poslovanja i ponašanja, jer kako drugačije shvatiti pismo koje je uputio A2A S.pA., u potpisu Oreste Bramanti, sa njegovim partnerom u menadžmentu Rudnika uglja Acom Đukanovićem. Gospodin Bramanti se toliko zaboravio da i samome sebi prijeti, prijeti i ucjenjuje i svoje kolege iz menadžmenta na čelu sa g.Tonino Moglio, što slikovito govori o beskrupuloznošću njihove namjere. Gospodine Markoviću, obavijestite se o sudbini Interpolove potjernice za bivšim članovima italijanskog menadžmenta u EPCG, Enricom Malerbom,... kod spec. tužioca Milivoja Katnica, spriječite ovaj naum da nebi ceh platili nedužni građani Crne Gore, jer je sada u pitanju cifra iznad 100 miliona eura”, naglasio je Kovačević.

Bonus video: