Krgović u upravi Komercijalne banke Budva

Krgović je izgubio funkciju u CBCG u oktobru 2010. godine, nakon višemjesečne konfliktne situacije sa izvršnom vlašću Mila Đukanovića
62 pregleda 5 komentar(a)
Ljubiša Krgović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljubiša Krgović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.11.2012. 19:06h

Bivši guverner Centralne banke (CBCG) Ljubiša Krgović izabran je za novog člana uprave Komercijalne banke Budva, potvrđeno je juče „Vijestima“ iz nekoliko izvora.

Krgović je od 2001. do druge polovine 2010. godine bio guverner CBCG, a prije toga je obavljao i dužnost predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti.

Krgović je otišao iz CBCG u oktobru 2010. godine nakon višemjesečne konfliktne situacije sa izvršnom vlašću Mila Đukanovića, gdje je u centru pažnje bila Prva banka koju kontrolišu bivši premijer i predsjednik Demokratske partije socijalista i njegov brat Aco Đukanović. Krgović je izgubio funkciju nakon što je Vlada utvrdila predlog novog zakona o CBCG. Tim zakonom je zapravo skraćen mandat tadašnjim članovima Savjeta Centralne banke, a potom su ubrzo izabrani novi članovi CBCG i aktuelni guverner Radoje Žugić.

Posljednjih nekoliko godina Krgović se bavio privatnim biznisom i proizveo novi luksuzan brend crvenog vina „arhont“. On je i član Političkog savjeta Pozitivne Crne Gore.

Uz glavnog izvršnog direktora Komercijalne banke Budva Gorana Kneževića, Krgović je drugi bivši visoki predstavnik monetarne vlasti koji je angažman dobio u ovoj finansijskoj instituciji.

Bonus video: