Krilov više nije predsjednik Odbora direktora Rudnika boksita

Krilov je još početkom ove godine izgubio povjerenje Vlade koja sa ruskom firmom dijeli većinsko vlasništvo u KAP-u i Boksitima
0 komentar(a)
Vjačeslav Krilov, Foto: Arhiva Vijesti
Vjačeslav Krilov, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.06.2011. 19:09h

Dugogodišnji predsjednik Odbora direktora Rudnika boksita AD Nikšić Vjačeslav Krilov podnio je ostavku.

Kako “Vijesti” saznaju nezvanično, u pisanoj ostavci on je naveo da se na to odlučio iz ličnih razloga, ali je ta promjena posljedica višemjesečnog insistiranja Vlade da se povuče sa najodgovornijih funkcija u KAP-u i Boksitima.

Odbor direktora, u međuvremenu, se nije sastajao i tek u narednom periodu uslijediće imenovanje novog predsjednika uprave nikšićkih Boksita.

Samostalni Sindikat Rudnika Boksita tražio je nedavno od Krilova da se, kao predsjednik borda, izjasni šta namjerava od preduzeća

Krilov je još početkom ove godine izgubio povjerenje Vlade, koja sa ruskom firmom CEAC Holdings limited dijeli većinsko vlasništvo u KAP-u i Boksitima. Nakon nedavne smjene sa mjesta predsjedavajućeg uprave KAP-a Krilov je do daljnjeg, ipak, ostao član borda.

Uprkos sprovedenom restruktuiranju u KAP-u i Boksitima te dvije kompanije još nijesu u stanju ni približno da posluju stabilno iako su tokom 18 mjeseci smanjili broj zaposlenih za oko 2.000 ljudi.

Samostalni Sindikat Rudnika Boksita tražio je nedavno od Krilova da se, kao predsjednik borda, izjasni šta namjerava od preduzeća da oni ne bi dolazili ispred kapija KAP-a po odgovor. Konkretan odgovor od dosadašnjeg predsjednika uprave nijesu dobili.

Bonus video: