Kuljača: Nisam potpisao spornu garanciju - Vijesti.me
DEMANTOVAO NAVODE

Kuljača: Nisam potpisao spornu garanciju

Bivši predsjednik Opštine Budva je kazao da je vrlo lako provjeriti da nije učestvovao u donošenju garancije

Kuljača
Kuljača (Foto: Savo Prelević)

Bivši predsjednik Opštine Budva, Rajko Kuljača, demantovao je da je potpisao garanciju od 66 miliona eura, kako je prekjuče naveo aktuelni prvi čovjek Budve, Marko Carević.

Juče je saopšteno da će Vlada aktivirati državne garancije u iznosu od 29,25 miliona eura izdate u korist njemačko-austrijskog koncerna WTE/EVN i zadužiti Zaštitnika državnih interesa da podnese krivične prijave protiv odgovornih za nanošenje štete državi i Opštini Budva, u poslu izgradnje i funkcionisanja postrojenja za tretman otpadnih voda.

"Povodom izjava opštinskih i Vladinih službenika i objavljenih tekstova u medijima, odlučno demantujem da spornu garanciju koja se navodi, za vrijeme mog mandata predsjednika Opštine Budva, nikada nisam potpisao, niti učestvovao na bilo koji način u njenom donošenju, što je vrlo lako provjeriti od strane nadležnih organa", kazao je Kuljača.

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, prekjuče je kazao da je Kuljača potpisao garanciju 2010. na čak 66 miliona eura, čije je aktiviranje zatražio da stopira Specijalno tužilaštvo jer garancija nije imala saglasnost Skupštine opštine ni Ministarstva finansija. Istražitelji su već preuzeli dokumentaciju iz WTE.


Vidi sve komentare